www.car.cz
 

Právě v únoru 2000 byla "počata" Buggyra. Slaví tedy kulatých DESET let !!
     8.2.2010 13:28 - tisková zpráva


Buggyra slaví narozeniny

Přestože v únoru 2000 byla před tehdejším týmem Martina Koloce další sezóna ve třídě Race Truck, jednalo se zároveň o čas, ve kterém byla "počata" Buggyra. Úspěšná značka tak letos slaví své desáté narozeniny.

Do sezóny 2000 vstupoval tým s jezdeckou dvojicí Dan Landa – Lenka Vlachová, kterou později naradil zkušený Brit Chris Tucker. Jen několik zasvěcených bylo seznámeno s tím, že se jedná o poslední sezónu ve třídě Race Truck.

"Závodili jsme na finských autech SISU a měli jasno v tom, že v konkurenci MAN a Mercedesu nemáme šanci," vzpomíná jeden z mála zasvěcených Petr Marek. "Finům stačilo ke spokojenosti, že auto nějak jelo a dojelo. O nějakém vývoji nechtěli ani slyšet. Jezdit na závody s tím, že budeme bojovat o třetí, čtvrté místo nás nebavilo."

A tak přišel Koloc s na první pohled šokujícím projektem. "Řekl nám, že sezónu 2000 se ctí dokončíme a další rok už bude závodit naše auto. Vzpomněli jsme si na experiment s Pragovkou z roku 1997, který se až tak moc nepodařil. Martin nám ale sdělili, že třída Race Truck je spojena s řadou technických omezení, takže vlítneme rovnou do třídy Super Race Truck," přibližuje dnešní šéf logistiky počátky historické doby.

"Znal jsem Martina hodně dobře. Od první chvíle mi bylo jasné, že to myslí vážně. Jenom jsem se zeptal, co budeme v "suprech" dělat? Odpověděl, že porážet velké automobilky. Nejdříve ale postavíme malou továrnu, vývojové centrum. Seženeme závodní inženýry, jezdce, změníme způsob komunikace. Chvíli jsem se na něj nevěřícně díval. A pak jsem šel něco dělat do dílny."

 

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Buggyra dělá rychlostní světový rekord

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose