www.car.cz
 

Velmi dobré pocity z prvního dne testování nové Buggyry
     2.4.2010 23:54 - tisková zpráva


Velmi dobré pocity!

Přestože rozmary počasí ovlivnily první testovací den Buggyry 2010, neskrýval její hlavní tvůrce David Vršecký svou spokojenost.
Vůbec první den testování Buggyry pro letošní sezónu byl zaměřen zejména na "komunikaci" motoru a podvozku s pneumatikami Goodyear. Světoznámý výrobce bude totiž v letošní sezóně exkluzivním dodavatelem pneumatik, což dvojnásobný evropský šampión přijal s klidem.

"Všichni budeme mít alespoň stejné podmínky. Nové pneumatiky mají ve srovnání s těmi z předchozích sezón menší přilnavost, ale zase vydrží bez problémů celý závod. Větší životnost je ale na úkor rychlosti."

Jak jsme již informovali, i letos je testování postaveno na osvědčeném modelu konfrontace aktuálního a loňského závodního speciálu. Po první, která proběhla na suchém okruhu, byl David velmi spokojený. "Při analýze dat musíme vzít v potaz přece jen rozdílnou kvalitu jezdců.

Uwe se sice snaží, ale viděl bych to tak na pět sekund na kolo v můj prospěch," smál se Vršecký po dojezdu s tím, že má ze své Buggyry velmi dobrý pocit. "Potvrdilo se, že je auto silnější, ale hůře ovladatelné. Musím více řadit, ale s tím se srovnám bez problémů."

Poté se nad okruhem přehnala bouřka, druhá část testování tak byla věnována především "mokrému" nastavení podvozku. Konec úvodního testovacího dne nové sezóny proběhl opět na plný plyn. "Nemáme kompletní analýzu dat, ale zatím jsem hodně spokojený. Asi každý závodník potvrdí, jak moc je důležité, aby sedal do auta, kterému věří, což je v této chvíli můj případ," shrnul David výsledky prvního dne testování.

Buggyra

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Testy Buggyry v Mostě, březen 2010, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose