www.car.cz
 

Motor Buggyry s jedním turbodmychadlem šlape slušně. Tým jde správnou cestou
     3.4.2010 00:55 - tisková zpráva


Závěr dle představ!

I druhý den testování na okruhu v Mostě potvrdil, že co se nového motoru s jedním turbodmychadlem týče, jde Buggyra správnou cestou.
Spolutvůrce nového agregátu Davida Vršeckého utvrdilo v tomto optimistickém přesvědčení včerejší "suché" testování, v jehož průběhu mohl motor plně rozvinout své schopnosti.

"Samozřejmě, že jak tomu bývá u Buggyry zvykem, přes veškeré nadšení jsme se shodli na tom, že se nejedná o úplně poslední variantu. Po dvou dnech testování ale mohu říci, že kdyby měl šampionát začít zítra, máme k dispozici auto schopné vyhrávat," řekl David po dojezdu. Vzápětí však dodal, že jako podstatně větší problémem, než nový motor, se ukázaly být pro letošní sezónu povinné pneumatiky.

"Auto s nimi je vzadu hodně přetáčivé, chybí větší přilnavost. Navíc v Mostě jsou položeny kusy nového asfaltu, na kterých to hodně klouzalo. Naštěstí včera celý den nepršelo, měli jsme tak dost času na to pohrát si s nastavením. Poslední jízdy a zejména časy už byly podle mých představ."

Prakticky stejné obtíže, jako David, musel řešit i Uwe Nittel. Zatímco na loňských pneumatikách zajížděl vynikající časy, letošní gumy německého jezdce podstatně přibrzdily. "Zpočátku jsem z toho byl trochu rozhozený. Dlouho mi trvalo, než jsem našel odpovídající styl jízdy. Pak už se to ale jen lepšilo," uvedl Uwe, přičemž s úsměvem odmítl komentovat otázku ohledně obsazení druhého jezdeckého postu v Buggyře.

"Každopádně se jednalo o dva velmi poučné dva dny. Podle všeho se určitě nevidíme naposled," řekl před svým odjezdem.

Buggyra

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Testy Buggyry v Mostě, březen 2010, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose