www.car.cz
 

Pokus o čtyři světové rychlostně vytrvalostní rekordy tahačem již v úterý
     11.4.2010 02:00 - tisková zpráva


Je to na nás!

Již za necelý týden se David Vršecký představí v kabině Buggyry 2010 na okruhu Lausitzring při pokusu u překonání hned čtyř světových rychlostně-vytrvalostních rekordů v jízdě závodním tahačem!

Jak management týmu, tak dvojnásobný mistr Evropy jsou ale na jakékoli informace týkající se přípravy na rekord skoupí. "Vzhledem k tomu, že se pokoušíme o něco, co před námi v truckové branži nikdo nedokázal, můžeme stěží vydávat nějaká prohlášení. Snad jen tolik, že se věci ubírají podle našeho názoru správným směrem. Berte to jako poněkud atypické testování," řekl sportovní ředitel týmu Jan Kalivoda, který odmítl spekulace o tom, že jeho i celý tým zaskočil zájem médií i veřejnosti. "Nesmysl. Na mediální tlak jsme zvyklí. Ostatně, sami ho vůči sobě vytváříme. Klidně jsme mohli sedět do května doma a těšit se z hezkého počasí."

Na rozdíl od sportovního ředitele prozradil David Vršecký, že v rámci přípravy spoléhá tým na poznatky bývalého německého závodníka Rehfelda. "Je pravda, že v Buggyře seděl jenom jednou, ale bylo to na Lausitzu a zrovna v závodě, ve kterém Gerd vybojoval první titul," potvrdil v dobré náladě se nacházející Vršecký. "Na okruhu toho hodně odjel, máme na něj proto řadu otázek.

Jinak moje představa je taková, že během relativně krátkého časového úseku zajedeme několik testovacích kol. Vyhodnotíme data, nastavíme auto a pojedeme. Překonáme světové rekordy, sbalíme se a pojedeme domů slavit. Souhlasím s Honzou v tom, že testování a pokusy o překonání světových rekordů před námi nikdo neabsolvoval, takže se nemáme čeho chytit. Je to na nás. Ostatně, jako vždycky."

Podle Ronalda Rehfelda je překonání světových rekordů v silách Vršeckého i Buggyry. "Závodní truck nebyl k dispozici, takže jsem jel upraveným mercedesem. Byť se jednalo o osobní auto, věřím, že pilot Davidovy úrovně je schopný udržet průměr přes 180 km/h," tvrdí německý jezdec na základě vlastních zkušeností. "Zatáčky sice vypadají na první pohled stejně, každá z nich je ale jiná a záludná David to ale zvládne. Nejdůležitější bude, aby chytil v prvních deseti minutách odpovídající rytmus. Klasické závodění je přece jen o něčem jiném."

Buggyra

ilustrační foto

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Testy Buggyry v Mostě, březen 2010, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose