www.car.cz
 

David Vršecký překonal na druhý pokus hned tři světové rekordy najednou !!!
     19.4.2010 16:24 - tisková zpráva


Buggyra pokořila na druhý pokus trio rekordů !

Dvojnásobný mistr Evropy v závodech tahačů David Vršecký  na testovacím okruhu Dekra v Německu překonal hned tři světové rekordy najednou, a sice na 100 kilometrů, 100 mil a v hodinovce. Nové tři zápisy ještě podléhají schválení příslušné komise Mezinárodní automobilové federace FIA.


David Vršecký svůj první pokus odstartoval ve 12:12 a nejprve zajel stokilometrovou trať, kterou projel rychlostí 177,341 km/h a překonal dosavadní rekord o téměř devět kilometrů. Později po výměně pneumatik odstartoval druhý pokus, během kterého na 100 mil dosáhnul ještě vyšší průměrné rychlosti 178,568 km/h a při stejné jízdě mu byla změřena i ujetá vzdálenost během hodiny (178,986 km). Dosavadní rekordy jsou už pořádně vousaté - od roku 1937 je drží Angličan G.E.T. Eyston, který na dráze poblíž Paříže nepřesáhnul 170-kilometrovou rychlost.

Zatímco v úterý zhatily pokus pneumatiky, dnes se dokázal tým Buggyra podobným potížím vyhnout. Povedlo se to především díky změně dráhy. "Jde o ovál s větším klopením zatáček, na pneumatiky proto není takový tlak a nehrozí tak silné opotřebení," vysvětlil týmový manažer Jan Kalivoda a připomněl úterní pokus, při kterém i nejlepší pneumatiky určené pro závodní truckové speciály nevydržely.

David byl po ataku šťastný, ale unavený. "Najeli jsme dnes celkem asi 300 kilometrů, hlava se mi z toho hluku asi rozskočí. Nejvíc ze všeho se tak těším na pořádný spánek. Ale je fajn, že se nám podařilo překonat další metu a navíc si potvrdit, že nově zrekonstruovaný motor je neobyčejně odolný," připomněl David, že rekordy byly součástí přípravy na novou sezónu mistrovství Evropy, která startuje za měsíc v italském Misanu.

Při dnešních pokusech se prý osvědčila odlišná změna strategie. "V tom prvním pokusu na 100 kilometrů jsem dlouho jezdil průměrnou rychlostí nad 180 kilometrů, ale pneumatiky se už ozývaly, a tak jsem musel zvolnit. Při tom dalším jsem pneumatiky naopak šetřil a zrychloval v závěru," popsal David rozdíl v dnešních rekordních jízdách.




Power Sports Enterprises, s.r.o.
European marketing branch

PR

www.buggyra.com

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   David Vršecký na druhý pokus překonal další tři světové rekordy, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose