www.car.cz
 

Buggyra chystá : Rychlostní rekord v barvách U.A.E.
     tisková zpráva


Úvodního slova se ujal bývalý šéf týmu Buggyra Martin Koloc, který podrobně seznámil přítomné novináře s právě probíhajícím turné, především s vrcholící show v Super Truck Zone na Al Muraggabat v rámci Dubai Shopping Festivalu a zároveň otevřel téma nadcházejícího světového rychlostního rekordu. Toho se samozřejmě dále ujal čtrnáctinásobný vítěz Rally na Středním Východě, Mohammed ben Sulayem, který se v případě úspěchu zapíše jako nový držitel světového rekordu.

Svůj komentář přidal a o své zážitky z prvního testování rychlostního rekordu se podělil třetí nejlepší Super Truckový pilot Evropy David Vršecký. Přestože jezdcem světového rekordu je Mohammed ben Sulayem, David Vršecký bude mít na svých bedrech nejtěžší břemeno v podobě první jízdy, pomocí které bude mít možnost se zapsat jako nový držitel Evropského rekordu.

Postupně se u mikrofonu dále vystřídali Marwan Al Sarkal, finanční ředitel Dubai Shopping Festivalu, Bandar Bin Ladin, čestný člen týmu Buggyra, Sultan A Al Midfa, generální ředitel Empost, Jan Riegert, atašé z Českého velvyslanectví na území U.A.E., kteří do jednoho vyjádřili plnou podporu týmu Buggyra na náročné cestě za vytvořením nového rychlostního i technologického mezníku.

Buggyry se postaraly o hodinovou zácpu V úterý 20. ledna 2004 proběhla závodní show týmu Buggyra v rámci Dubai Shopping Festivalu a hned upoutala pozornost široké veřejnosti. Tisíce diváků lemujících jednu z hlavních tříd Dubaje, Muraqqabat road, mělo jedinečnou možnost shlédnout na vlastní oči prvotřídní představení prokazující tolik propagovaný výkon obou závodních speciálů. David Vršecký, třetí nejlepší pilot Evropy, nenechal nikoho na pochybách a po celou jednu hodinu prokazoval své řidičské kvality. Martin Koloc se ujal vozu obhájce titulu mistra Evropy Gerda Körbera a na úvod provedl symbolické uvítací kolo.

S úctyhodným zabezpečením celé ulice dubajskou policií, byly závodní Super Trucky schopny na 300 metrech Muraqqabat road dosahovat maximální rychlosti 160km/h. První závodní den byl věnován především V.I.P. hostům týmu Buggyra, kteří měli jako první zažít na vlastní kůži ten neuvěřitelný výkon.

Poté, co si pocit z jízdy vychutnal finanční ředitel Dubai Shopping Festivalu Marwan Al Sarkal, zmohl se na celkem jednoduchý, ale zato zcela výstižný komentář: „Fantastický!!!“

Závodní show týmu Buggyra v rámci DSF přijel až z Abu Dhabi, sídla Českého zastupitelství v U.A.E., svou účastí podpořit samotný velvyslanec ČR ing. Roman Leszczynski. Komentář staršího gentlemana nebyl pochopitelně již tak emotivní, avšak ve výsledku se nikterak nelišil od předchozího. „Byla to pro mě velká čest moci svézt takovou osobnost. Byl jsem dost nervózní vzhledem k zodpovědnosti, ale naštěstí vše proběhlo bez komplikací“ komentoval s úsměvem projížďku David Vršecký.

Během hodinového představení si dále vyzkoušeli pocit z jízdy v závodní Super Trucku také dozorčí důstojník dubajské policie, Khalifa Al-Awazi, regionální ředitel Českých aerolinií pro Střední Východ Jakub Kolář i poradce týmu Buggyra pro práci s veřejností na území U.A.E. Karel Zeman. Rozšířili tak seznam V.I.P. hostů. Příští úterý to však nebudou jen zvláštní osobnosti, ale i vybraní jedinci z publika, kdo budou mít tu příležitost zažít podobnou zkušenost....

První aktivní prezentace týmu Buggyra, jehož technologická úroveň dosahuje celosvětové špičky, upoutala pozornost nejednoho zástupce předních medií. Početná skupinka novinářů, navnaděná pondělní tiskovou konferencí v hotelu Intercontinental, po návratu obou vozů zpět do paddocku doslova zavalila různými dotazy oba jezdce. Bez povšimnutí samozřejmě nezůstala ani vážená návštěva z Českého velvyslanectví.

Nicméně první krok je úspěšně za námi a dalších pár nás ještě čeká. Obzvláště pak hlavní cíl, jímž je pokus o překonání světového rychlostního rekordu závodním Super Truckem, který se bude konat 12.února 2004. Od včerejšího dne, každé další úterý po celou dobu trvání Festivalu, budou mít všichni návštěvníci opět možnost shlédnout přehlídku vrcholu závodní technologie v podání dvou závodních speciálů Buggyra s neméně zkušenými jezdci, kterými Martin Koloc i David Vršecký bezpochyby jsou...

Den D se blíží

V technologickém centru roudnické stáje Buggyra vrcholí přípravy na chystaný World speed record. A to i přesto, že Davidova modrá Buggyra, se kterou se tým bude snažit pokořit magickou hranici 302 km/hod, je už od listopadu v místě konání v Dubaji ve Spojených arabských emirátech. A právě o to je vše těžší. Motor speciálně vyvinutý pouze pro jediný účel (speed record) je ale už odzkoušen a připraven k transportu. Podle slov jednoho z inženýrů týmu je naladěn na své maximum a bez jakýchkoliv rezerv. Pro tak velkou rychlost bylo potřeba zvýšit kromě jiného podstatně i jeho výkon - teď má více než 1900 koňských sil. Kritéria, která musí splňovat, jsou navíc daleko přísnější než při nasazení v závodech.

Důkladnou změnou prošel také podvozek a aerodynamika celého vozu. Jen v aerodynamickém tunelu jsme strávili více než 300 hodin.

Veřejnosti se představí přepracovaná Buggyra poprvé začátkem února. Nyní je nutné veškerý materiál určený pro speed record přepravit do Dubaje. Petr Marek, logistik týmu, o tom ví své - na jeho bedrech je teď přepravit letecky více než 5 tun materiálu.

Buggyra


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose