www.car.cz
 

Adam Lacko zahájil truckerský víkend v Misanu po letech šestým místem
     23.5.2010 00:46 - tisková zpráva


ME trucků - Adam Lacko zahájil víkend v Misanu šestým místem - (22.05.2010)

Rychlými časy i několika úspěšnými předjížděcími manévry Adam Lacko dokázal, že tříletá absence nebude při jeho návratu do Mistrovství Evropy trucků žádný problém. Český jezdec totiž vybojoval v rámci sobotního programu v Misanu šesté místo v první rozjížďce, ve druhé dokonce útočil na pódium.


Do letošního ME trucků nastoupil Adam Lacko s kamiónem MAN jako člen týmu Truck Race Allgäuer. Jeho návrat do atraktivního prostředí těžkých monster se mu více než vydařil, přestože mladý Čech při úvodním podniku ME trucků v Misanu dvakrát doplatil na naftu vyteklou na trať z vozů jeho soupeřů.

Poprvé to bylo v závěrečném dílu kvalifikace zvaném Superpole. Lacko si zde účast zajistil díky čtvrtému času v klasické kvalifikaci, ale v samotném Superpole měl smůlu. Jeho žlutý MAN totiž v poslední zatáčce měřeného kola najel na naftovou skvrnu, kterou tam zanechal jiný kamión. Lackův vůz se lehce svezl mimo trať a vrazil do bariéry z pneumatik. Tento prohřešek se v Superpole trestá posunutím na poslední místo, a přestože Lacko incidentu nemohl zabránit, startoval do první bodované jízdy z osmé pozice.

Úvodní rozjížďka vyšla Lackovi výborně. Pilot s vozem MAN totiž hned v první zatáčce předjel dva ze svých soupeřů a posunul se na šesté místo. Spolehlivým výkonem si tuto pozici udržel až do cíle a kromě prvních mistrovských bodů si zajistil i nadějnou třetí pozici na startovním roštu druhé rozjížďky.


I druhý start se Adamu Lackovi podařil, když hned v prvním kole úspěšně zaútočil na jezdce před sebou a poskočil na stříbrnou příčku. Ovšem po několika minutách jezdci uviděli červené prapory a předčasně tak zamířili do boxů. Na trati totiž zůstal stát poškozený kamión, z jehož nádrží vytekla všechna nafta přímo na dráhu. V závodě se nedalo pokračovat, ale z nepochopitelných důvodů pořadatelé nevyčistili trať tak, aby mohla být druhá jízda restartována. A protože byla ze závodu odjeta pouhá tři kola, výsledky závodu se podle pravidel nevyhlásily.

Rus Alexander Lvov, druhý člen týmu Truck Race Allgäuer, obsadil v první jízdě osmou příčku.

Adam Lacko, jezdec týmu Truck Race Allgäuer: „V kvalifikaci jsem zajel čtvrtý čas, ale v Superpole jsem v poslední zatáčce doplatil na vyteklou naftu z cizího vozu. Můj kamión uklouzl a vrazil do bariéry z pneumatik, která je umístěna v zatáčce, aby si jezdci nezkracovali trať. Sportovní komisaři mi můj nejlepší čas škrtli a na mě zbylo osmé místo.“

„Do prvního závodu jsem tedy startoval z osmé pozice. Hned po startu jsem předjel dva soupeře a šestou příčku jsem udržel až do cíle. Do druhé jízdy se pořadí na startu otáčí, takže jsem vyrážel ze třetího místa. Start se mi opět povedl a já se v prvním kole dostal na druhou pozici. Ale ve třetím kole jeden z mých soupeřů zůstal stát na trati a z jeho kamiónu vytekla na dráhu všechna nafta. Závod byl zastaven a pro mě z nejasných důvodů nebyl později dokončen.“

Zítra pokračuje závodní víkend ME trucků v Misanu novou kvalifikací a dvěma bodovanými rozjížďkami.

ME trucků, Misano 2010 - Výsledky 1. závodu:


1.
Markus Bösiger Renault 25:18.489 min
2.
Jochen Hahn MAN + 0.855 s

3.
Antonio Albacete MAN + 2.913 s

4.
Markus Oestreich Renault + 7.678 s

5.
David Vršecký Freightliner + 10.303 s

6.
Adam Lacko MAN + 26.559 s

7.
Balazs Szobi MAN + 28.488 s

8.
Alexander Lvov MAN + 29.209 s

9.
Christopher Levett MAN + 50.727 s

10. Javier Mariezcurrena MAN + 1:03.892 min



KALENDÁŘ MISTROVSTVÍ EVROPY TRUCKŮ 2010


22-23/05 Misano Itálie
05-06/06 Albacete Španělsko
19-20/06 Nogaro Francie
23-25/07 Nürburgring Německo
28-29/08 Most Česká republika
11-12/09 Zolder Belgie
18-19/09 Le Mans Francie
02-03/10 Jarama Španělsko

BPA

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Truckerské Missano 2010 a Buggyra, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose