www.car.cz
 

Nürburgring - truckerský závod roku je tady.
     22.7.2010 12:07 - tisková zpráva


Na Nürburgring pro naději

Po pětitýdenní pauze pokračuje mistrovství Evropy tahačů závodem roku na Nürburgringu. David Vršecký a spolu s ním celá Buggyra přijíždí do Německa s předsevzetím zvrátit dosavadní vývoj šampionátu ve svůj prospěch.

Nogarská pozitiva


Po třetím podniku ve francouzském Nogaru je totiž úřadující mistr Evropy až čtvrtý, jeho ztráta na průběžného lídra Albaceteho (MAN) narostla na 55 bodů. I přes nevalný bodový zisk přineslo Nogaro podle Davida několik optimistických okamžiků. „V neděli jsem startoval do závodu s hendikepem z poslední řady a nakonec z toho bylo páté místo. Mimo jiné před Albacetem. Na autě se kladně projevily veškeré změny, které jsme v průběhu víkendu realizovali. Navíc Uwe dojel ve stejném závodě na senzačním třetím místě,“ vypočítával David pozitiva. Mezi tato řadí i prodloužení kontraktu s Uwe Nittelem na další minimálně tři závody. Německý objev roku se tak představí vedle Nürburgringu také v Mostě a Jaramě. „Ve dvou se to lépe táhne. Pevně věřím, že Uweho podíl na vývoji letošního auta se plně projeví v dalších závodech. A jeho pohár v Nogaru přišel v tu nejvhodnější možnou chvíli. Po třech vítězných sezónách se nacházíme v situaci, kdy potěší i dílčí úspěch,“ dodal dvojnásobný mistr Evropy.

Úspěšné testování

Přípravu na Nürburgring zahájil celý tým prakticky vzápětí po návratu z Nogara. V roudnickém Buggyra Technology Centru se již v té době nacházely nové díly, které dvojice Vršecký-Dolejš objednala s cílem dosažení větší „opakovatelnosti“ vozu, než tomu bylo doposud. „Účelem testování je dosáhnout stavu, kdy rychlé časy z prvních několika kol budeme schopni opakovat v dalším průběhu závodu,“ objasnil Robin nepříliš srozumitelný termín před zahájením testování na okruhu v Mostě.


Jeho hlavním protagonistou byl pochopitelně David Vršecký. A protože Uwe Nittel plnil marketingové povinnosti v Německu, musel se David po dva dny vypořádat s oběma Buggyrami. Navíc v tropickém vedru. „Na věčně obsazený okruh jsme se dostali takřka zázrakem, nesměli jsme proto ztratit ani minutu. Zatímco jsem jel chladící kolo, bylo v boxech uvedeno do chodu druhé auto. Stačilo jen vyměnit auta. Fyzicky jsem si hrábl na dno,“ popisoval David průběh testování.

Po vyhodnocení výsledků panovala v Roudnici nad Labem spokojenost. „I přes úmorné vedro jsme prakticky dosáhli toho, čeho jsme dosáhnout chtěli. Časy v prvním a dvanáctém kole se od sebe odlišují jen minimálně. Kromě toho jsme konstatovali, že na nové nastavení vozu reagují velmi pozitivně pneumatiky. Vypadá to tak, že v okamžiku, kdy začne konkurence ztrácet, budeme schopni zrychlovat,“ tvrdil optimisticky David Vršecký. Provedené změny však odmítl blíže specifikovat. „Závodní auto představuje složitý organismus. Spolu s Robinem a mechaniky věříme, že jdeme správnou cestou. Proto jsme neudělali jednu převratnou změnu, ale řadu na sebe navazujících úprav. Zatím to vypadá velmi dobře.“


Víra v lepší zítřky

Pohled na statistické údaje posledních pěti let je velmi výmluvný. Od sjednocení šampionátu se z celkového vítězství na Nürburgringu těšil vždy jezdec na Buggyře. Na vítězství Gerda Körbera v letech 2005-2006, navázal třemi triumfy v řadě David Vršecký. Úřadující šampión sice statistiky rozhodně nepřeceňuje, zároveň si však plně uvědomuje, že pouze výrazný bodový zisk ho udrží v boji o místo v elitní trojce.
„Letošní sezóna je vzhledem k řadě okolností velmi atypická. Nepřipouštím si žádný tlak, každým závodem cítím zlepšení. V průběhu pauzy mezi Nogarem a Nürburgringem jsme odvedli velký kus práce. Věřím, že na Nürburgringu uspějeme a šampionát se začne „lámat“ v náš prospěch,“ řekl David těsně před odjezdem.

Stav EP tahačů 2010 před závodem na Nürburgringu: 1. Antonio Albacete (Španělsko/MAN) 132, 2.-3. Markus Bösiger (Švýcarsko/Renault) 120, 2.-3. Jochen Hahn (Německo/MAN) 120, 4. David Vršecký (Česko/Buggyra) 77, 5. Markus Östreich (Německo/Renault) 63, 6. Chris Levett (Anglie/MAN) 52, …, 12. Nittel 21 bodů. 



Power Sports Enterprises, s.r.o.
European marketing branch
Klimentská 1246/1
110 00 Praha 1

PR

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Buggyra v Nogaru 2010, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose