www.car.cz
 

Nürburgring : David Vršecký se letos poprvé mohl radovat z vítězství!
     25.7.2010 05:49 - tisková zpráva


Vršecký v tréninku šestý!

Měřeným tréninkem, kterému předcházela dvojice tréninků volných, byl dnes oficiálně zahájen čtvrtý podnik letošního mistrovství Evropy tahačů, který se koná na slavném okruhu Nürburgring.
Ve volných trénincích zajel David čtvrtý, respektive pátý nejrychlejší čas. "V obou případech se jednalo o jízdy spíše pro zahřátí, výsledkům nepřikládám až tak velkou důležitost," řekl mistr Evropy před startem měřeného tréninku. Jeho německý kolega Uwe Nittel obsadil v obou volných trénincích desáté místo.

První část měřeného tréninku zastihla v nejlepší formě Chrise Levetta. Do super pole, ve kterém bojuje o nejlepší postavení na startu pohárového závodu desítka nejrychlejších jezdců, se probojovali osmým, respektive desátým nejrychlejším časem Vršecký s Nittelem. V průběhu super pole si pak oba jezdci na Buggyrách polepšili. David skončil šestý, Uwe devátý.

"Abych pravdu řekl, myslel jsem poněkud výše. Na druhou stranu každý závod je jiný, měřený trénink ukázal, jak vyrovnaný je letošní šampionát. Kdo by ještě před Nogarem předpokládal, že Levett vyhraje měřený trénink," řekl David v reakci na výsledky. "Prakticky okamžitě poté, co se auto dostane do depa, začneme pracovat na jistých úpravách. Doufám, že zítra budeme rychlejší."

Uwe Nittel se opět probojoval mezi deset nejrychlejších a byl pochopitelně spokojený. "Chci bodovat a měřeným tréninkem jsem položil dobrý základ. Cítím se v pohodě."

Poprvé v letošní sezóně se David Vršecký radoval z vítězství! Stalo se tak na Nürburgringu

Slibný úvod!  I kdyz bez medaile


Čtvrté a osmé místo si na své konto připsali jezdci na Buggyrách David Vršecký a Uwe Nittel v úvodním pohárovém závodě na Nürburgringu.
Ještě před startem závodu se David Vršecký posunul v důsledku penalizace Jochena Hahna za překročení maximální povolené rychlosti ve včerejším měřeném tréninku na páté místo. Toto uhájil bez větších obtíží přes atak Adama Lacka i po startu. A protože ve druhém kole začal ztrácet z první řady startující Östreich, byl David při nájezdu do třetího kola rázem čtvrtý. "Měl jsem z depa informace, že mi čelo závodu ujelo, takže jsem se soustředil na udržení pozice a zisk deseti bodů," popisoval mistr Evropy po dojezdu. "V závěru se na mě sice tlačil Jochen Hahn, který se dral kupředu, ale neměl šanci. Jsem opět blíž stupňům vítězů."

"Mám další tři body, takže spokojenost. Nürburgring znám, ničím mě nepřekvapil. Věřím, že budu bodovat i v dalších závodech," zhodnotil pak svůj výkon Uwe Nittel.

Vršecký slaví vítězství!

Poprvé v letošní sezóně se David Vršecký radoval z vítězství! Stalo se tak na Nürburgringu v závodě s hendikepem. Triumf Buggyry podtrhl čtvrtým místem Uwe Nittel.
"Jsem totálně vyčerpaný, ale maximálně spokojený. A děkuji všem, kteří se na tomto úspěchu podíleli," řekl David bezprostředně po dojezdu, po kterém se ocitl v chumlu gratulantů! "Je před námi ještě hodně práce, potvrdilo se ale, že jdeme správnou cestou."

První letošní vítězství obhájce titulu i Buggyry se nerodilo rozhodně snadno. I v tomto případě platilo, že každé zlo je k něčemu dobré. Zatímco z prvního místa startující Nittel udělal drobnou chybičku, Vršecký využil jeho souboje s dvojící Lacko – Lvov, udržel vnitřní stopu a byl rázem první. "Hned jsem si všimnul, že za mnou jede Albacete. Na vzájemný souboj jsem se hodně těšil," popisoval David úvod závodu. "Na základě výsledků testování jsem věděl, že můžu zrychlovat a mám na vítězství."

Další průběh závodu se tak nesl ve znamení souboje Vršecký – Albacete. A stejně jako v předchozích sezónách tahal španělský jezdec za kratší konec. "Mám strašně rád podobné závody. Antonio se na mě přisál jako klíště a útočil, já chtěl ale strašně moc vyhrát. A najednou jsem byl v cílové rovince posledního kola. Výhra o půl sekundy mě bere více, než kdybych Antoniovi naložil kolo," popisoval David závěr závodu. "Teď budeme hodinu v euforii, pak se posadíme k datům a začneme dělat. Určitě se nejedná o výhru poslední."

Velmi spokojený byl nakonec i Uwe Nittel, kterého jediná příčka dělila od stupňů vítězů. "Někdo čtvrtá místa nemusí, já si ho naopak užívám. Zvláště pak dalších sedmi bodů na kontě. Těším se na zítřek."

 

Buggyra

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Ecce Homo 2010 objektivem Pavla Pustějovského

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose