www.car.cz
 

David Vršecký při premiéře trucků v Rusku třetí a pátý !
     7.8.2010 19:00 - tisková zpráva


David Vršecký na úvod při premiéře v Rusku třetí!
Vršecký na úvod třetí!
Druhé letošní umístění na stupních vítězů vybojoval při své premiéře na okruhu ve Smolensku David Vršecký. Velmi slušný výkon Buggyr podtrhl devátým místem ruský nováček Konovalov
.

Přitom start do závodu Davidovi úplně nevyšel. V nájezdu do první zatáčky musel kvůli před ním jedoucímu Albacetemu na brzdy, čehož využil Hahn a dostal se před našeho jezdce. Na "bramborové" pozici ovšem David dlouho nevydržel, spolu s Hahnem využili dvou zaváhání Levetta. Silná trojka pak bez větších obtíží odjela zbytku startovního pole. V závěru David mocně stíhal Jochena, Němec však druhou pozici uhájil. Naopak se vůbec nedařilo dvojici Bösiger, Östreich na Renaultech. Prvně jmenovaný udělal na startu hrubou chybu a nakonec byl rád za sedmé místo, Östreich skončil pátý!

"Super závod," neskrýval své nadšení po dojezdu Vršecký. "V závěru jsem mohl Jochena dokonce předjet, zajel jsem vůbec nejrychlejší kolo. Okruh je ale technicky hodně náročný, předjíždí se hodně těžko."

Spokojený byl pochopitelně i Miki Konovalov. "Sváděl jsem těžký souboj s Janiecem, který byl letos na bedně. Nakonec jsem uspěl a dojel devátý. Mám dva body, za které děkuji Buggyře a vynikajícím divákům."

 Po třetím místě v Rusku David Vršecký v jízdě s hendikepem pátý, Konovalov sedmý.
Hendikep plný adrenalinu!

Po třetím místě v pohárovém závodě dojel David Vršecký v jízdě s hendikepem pátý. Michail Konovalov startující na druhé Buggyře skončil na vynikajícím sedmém místě.

Na rozdíl od pohárového závodu přitom David předvedl start z kategorie snů. Ze šesté startovní pozice se přehnal přes trio Levett, Lacko, Östreicha a byl rázem třetí za Bösigerem. Ve vzájemném souboji bývalých stájových druhů ale platilo, že když se dva perou, třetí se směje! "Prostě jsme se do sebe zaklesli a já byl rázem osmý. Těžké říct, jestli jsem neměl s útokem jedno kolo počkat. Na druhé straně jsem měl v zádech Hahna s Ostreichem, tedy hodně těžké soupeře," hodnotil David první fázi závodu.

Naštěstí po propadu na osmé místo David nerezignoval a posunul se na pátou příčku. V samotném závěru ještě mocně stíhal Albaceteho, ani v tomto případě mu však nejrychlejší kolo nestačilo k předjetí. Přesto byl úřadující mistr Evropy v cíli spokojený. "Byl jsem na bedně, mám rychlé auto. Těším se na neděli."

Spokojenost pak přímo sálala i z Miki Konovalova. A nebylo se čemu divit. Ruský jezdec dojel sedmý a porazil o jedno místo krajana Lvova.

"Žertem jsem nadhodil, že bych rád porazil Sašu Lvova a získal neoficiální titul ruského šampióna. Teď vidím, že to není úplně nemožné," řekl po dojezdu.

Buggyra

Neprošlo jazykovou korekturou


 
 
Fotogalerie:   Trucky na Nurburgringu a Buggyra, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose