www.car.cz
 

Tým MKR technology finišuje se stavbou motorové brzdy
     16.1.2011 13:07 - tisková zpráva


Finišujeme se stavbou motorové brzdy

Speciální motorovou brzdu s výkonem přes dva tisíce koní jsme vybudovali ve svém technickém zázemí v Židovicích. Mechanici se přitom s výstavbou nijak nezdržují a práce jdou do finiše. Už tento týden má zařízení, které nám pomůže naplno testovat motor a předejít poruchám a nedostatkům, být kompletně připraveno a do konce ledna mají být dokonce už otestovány všechny nové komponenty.

„Díky této brzdě budeme více flexibilní. Dosud jsme to museli řešit hodně složitě, ale teď budeme moci otestovat motory hned po závodech, čímž zamezíme dalším poruchám nebo technickým nedostatkům, které by nás pak mohly překvapit,“ vysvětlil šéf naší stáje Mario Kress.

Motorová brzda, která je instalovaná v domácím prostředí závodního týmu, bude mít výkon až 2 200 koňských sil a kroutící moment až 10 tisíc Nm. „Pro představu, normální auto má tak tři sta,“ podotkl manažer Karel Neffe.

Díky brzdě tak technici budou moci i přesně změřit výkon jednotlivých motorů v našich závodních tahačích. Mechanici již celé zařízení tento týden dokončili, aby ho ve středu mohli prověřit a zkalibrovat inženýři z německého Kielu. „Do konce ledna pak musí být veškeré nové komponenty otestovány, abychom dále mohli pokračovat na stavbě aut,“ upozornil Kress, který do nové sezony připravuje třetí vůz.

Kdo však usedne do jeho kokpitu zatím stále není jasné. Jednoznačný je ale fakt, že závodní sezona nám začne už koncem dubna tentokrát v britském Doningtonu.

PR

http://mkr-technology.com/


 
 
Fotogalerie:   Adam Lacko testoval v Mostě Renault týmu MKR, foto týmu

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose