www.car.cz
 

Letos sám David Vršecký v truckerském poli
     17.4.2012 11:24 - tisková zpráva


Konec éry kompromisů

V pátek proběhla na okruhu v Mostě předsezónní tisková konference týmu Buggyra International Racing System. V jejím průběhu nebyla o překvapení nouze!

Sám Vršecký v poli

Jak vyšlo najevo hned na úvod, poprvé od sezóny 2001 nasadí Buggyra do šampionátu jediného jezdce. "Dobrá vůle byla, ale nikdo z těch, kteří dostali možnost testovat Buggyru nedopovídal z 100% našim představám. A protože Buggyra je značka, která během předchozích jedenácti let získala pět individuálních titulů a tři triumfy v Poháru konstruktérů, rozhodli jsme se po dvou letech skončit s kompromisy," vysvětlil týmový manažer Jan Kalivoda.
"Nepopírám, že jsem v průběhu  jednání loboval pro variantu jediného jezdce,"potvrdil David Vršecký, který v týmu zastává vedle jezdeckého postu také pozici konstruktéra. "Ve smlouvách s Uwem a Chrisem byla sice klauzule, že
na závodech jede každý za sebe. Na druhou stranu, je pochopitelné, že když jsem v pauze mezi jízdami viděl, kterak některý z hochů zápasí s technickým problémem, nezavřel jsem se do karavanu s tím, že se mě to netýká. Postupně
jsem byl nucen konstatovat, že mi tento způsob fungování bere spoustu energie."


Podle závodního inženýra Robina Dolejše je Buggyra po dvou letech znovu připravena bojovat o celkové umístění na stupních vítězů. "Veškerou hrubou práci na vývoji prakticky nového auta, jsme odvedli v předchozích dvou letech. S trochou nadsázky mohu říci, že vzhledem k nesmírné vyrovnanosti startovního pole se boj o tisíciny přenesl z okruhu do laboratoří, vývoj motoru, nastavení auta, to všechno připomíná skoro hodinářskou práci. Při srovnatelné technice bude rozhodovat lidský, tedy jezdecký faktor. Máme proto důvod k optimismu," věří Robin.

Testovací tým

Do sezóny 2012 vstupuje Buggyra s novinkou v podobě testovacího týmu. Do značné míry se tak jedná o návrat do již zmiňovaného roku 2001. Zatímco Gerd Körber závodil, v té době nepříliš známý mladík David Vršecký testoval. V další sezóně již roudnický objev vybojoval na třech okruzích (Nogaro, Most, Jarama) stupně vítězů a získal titul Nováčka roku. "Po každém závodě jsem dostal od Gerda poznámky a vyrazil na okruh. Někdy to bylo docela nezáživné, na druhou stranu jsem měl po půl roce dojem, že znám auto do posledního šroubku a nic mě nemůže překvapit. Něco podobného máme v plánu nastolit i letos," vysvětluje David, který se z testovacího jezdce vypracoval na dvojnásobného mistra Evropy.

Role testovací jedničky (Buggyra zcela nevyloučila ani účast druhého jezdce), byla svěřena mistrovi Evropy v závodech do vrchu Václavu Janíkovi. "Známe se s Davidem od roku 2007 a přiznávám, že jsem k velkému autu získával s postupem času stále větší sympatie," potvrdil evropský šampión z roku 2009. "Velkou výhodu spatřuji v tom, že jsem měl dost času na to všeho si osahat, seznámit se s fungováním týmu. Na novou roli se těším."

Jasný záměr

V souvislosti s angažováním, Václava Janíka pochopitelně naskytla otázka ohledně jeho další perspektivy v týmu. "V tomto směru jsme se shodli na tom, že na jakékoli závěry je dost času. Z marketingového hlediska bych se ale
samozřejmě v blízké budoucnosti nebránil vzniku českého týmu. Ale všechno si musí sednout," říká Honza Kalivoda. O cílech pro letošní sezónu má však jasno! "Žádné kompromisy. Po dvou letech chceme mít Davida mezi třemi nejlepšími jezdci šampionátu. Čím výše, tím lépe."

 

 

Buggyra


 
 
Fotogalerie:   Truckerská Jarama 2011 a tým Buggyra

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose