www.car.cz
 

Martin Koloc hodnotí závod trucků v Mostě
     tisková zpráva


Martin Koloc hodnotí závod v Mostě
Všichni ti, kteří sledují naše stránky na nich asi v průběhu minulého týdne postrádali pravidelný komentář, kterým glosuji jednotlivé závody. Jeho absence nebyla dána tím, že bych snad nějakým způsobem zanevřel na truckové dění. Naopak, vždyť je o mně známo, že to, co mě nezabije, mě posílí. I když nevylučuji, že férové jednání v Mostě vůči týmu, který je tak či onak spojen s mou osobou, by mohl mít negativní vliv na můj koronární systém. Na něco podobného totiž nejsem zvyklý.

Začněme třídou Super Race Truck. Musím přiznat, že se mi při čtení některých textů na naší internetové stránce na téma skvělé formy Markuse Oestreicha dělalo rudo před očima. I když je Markus vynikající jezdec, nesmíme zapomenout, že se na jeho náskoku podepsala diskvalifikace původního vítěze z Barcelony Ludo Faura (plus 5 bodů pro Markuse, stejný počet odečtěme Ludovicovi), nesmyslný Faurův manévr na Nürburgringu (tentokrát 8 bodů pro Markuse a ztráta pěti bodů Ludovica) a  Markusovo „sestřelení“ Davida v Alastaro, po kterém jeho konto opět narostlo o pět bodíků.
 
Nechci plakat nad rozlitým mlékem, nicméně nedovedu si představit, co by se dělo, kdyby ji David nasadil stejně brutálně Oestreichovi. Most naštěstí v praxi ukázal, že ani Markus, ani VW nepatří do kategorie neporazitelných gigantů a podle všeho se o titulu bude rozhodovat v Le Mans, tedy posledním závodě sezóny. Co se jednotlivých pilotů týče, Antonio zaslouží absolutorium, Ludo přišel o možné vítězství naivní chybou v kvalifikaci. Od Davida jsem čekal větší bodový zisk, nicméně věřím, že půjde nahoru.

Co říci ke třídě Race Truck? Vždycky, když se vysloví slovo Most, tak si vzpomenu na rok 1995, kdy mě na mém rodném okruhu chtěli doslova okrást o titul. Nakonec se jim to nepovedlo. Body, které mi doma vzali a věnovali největšímu soupeři v boji o titul Boije Ovebrinkovi jsem totiž vybojoval na jiných okruzích. Proto se dokáži vžít do pocitu Gerda, který také přišel o jisté vítězství zákulisními tahanicemi. Na druhé straně zcela chápu ty, kterým nový závodní speciál, který vznikl v Buggyra Technology Center nesedí, protože rozbíjí doposud zaběhnuté pořádky. Chlapci, budete si ale muset zvykat.
 
Buggyra

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose