www.car.cz
 

Kdo zavinil kolizi v Zolderu? Odpověď M. Oestreichovi
     tisková zpráva


V úterý jsem si přečetl na anglické verzi webbové stránky www.buggyra.com názor jezdce týmu Deustche Post World Net Markuse Oestreicha. V něm vedoucí muž průběžného pořadí třídy Super Race Truck, kterého jen tak mimochodem považuji za vynikajícího jezdce zpochybnil můj zdravý úsudek. Oč šlo? Dovolil jsem si prohlásit, že nesouhlasím s rozhodnutím FIA, podle kterého byl jediným viníkem postartovní kolize v Zolderu Antonio Albacete. Po bedlivém prostudování veškeré dostupné obrazové dokumentace stále tvrdím:

1. Antonio Albacete, který startoval stejně jako Markus Oestreich z poslední řady se vyhýbal před ním jedoucímu Davidu Vršeckému.
2. V době kolize byl Antonio před Markusem Oestreichem. Je možné, že levým zadním kolem „škrtl“ o pravý přední nárazník Markuse Oestreicha. Jsem přesvědčen o tom, že tak nemohl učinit s úmyslem.
3. Stejně tak je ovšem možná varianta, že Markus Oestreich nedobrzdil a trefil Antonia Albaceteho. Je totiž otázkou, zdali je těžší trefit za sebou jedoucího jezdce zadním kolem nebo narazit o jezdce, který jede přede mnou? Na tuto otázku ať si odpoví lidé používající zdravý rozum.

4. Dle názoru expertů je prakticky nemožné, aby 100% vinu na kolizi nesl pouze jeden jezdec.
5. Co se sankcím vůči Albacetemu týče, považuji je za zcela neadekvátní vzniklé situaci. Pokud se pan Ivan přišel omluvit, dokázal, že je gentleman. Škoda jen, že totéž neučinil Markus Oestreich poté, co ve Finsku brutálním zákrokem vystřelil z prvního místa Davida Vršeckého. Nebo šéf týmu pan Muller poté, co fyzicky takřka napadl fotoreportéra Truck Racing Magazine Jaromíra Lahodného.
6. Velmi by mě zajímalo, jak by celou záležitost řešily odpovědné orgány v případě, kdyby byl na místě Antonia Albaceteho některý z jezdců Deutsche Post World Net? I když si myslím, že to vím. Byl jsem totiž ve Finsku!
7. Stejně tak jako Markus Oestreich doufám, že o titulu mistra Evropy 2004 se rozhodne na závodním okruhu, nikoli v zákulisí.
8. Do dalších bojů přeji Markusi Oestreichovi hodně úspěchů.
S pozdravem

Petr Bošnakov

Buggyra

týmové stránky www.buggyra.com

Vysílací časy z 8. závodu EP tahačů - Zolder, Belgie
Reportáž z dalšího podniku Evropského poháru - Velké ceny Belgie, kde se pilot Buggyra Truck Racing Teamu Ludovic Faure radoval z prvního vítězství v letošní sezóně a David Vršecký se umístil na druhé příčce, je zařazena do TV programu v následujících termínech:

„Svět motorů“
premiéra - ČT2 - 28.09. - 19:00 hod.
repríza - ČT2 - 29.09. - 01:15 hod.

„Evropské trucky“ - zkrácený záznam průběhu závodů
premiéra - Galaxie Sport - 25.09. - 18:45 hod.
repríza - Galaxie Sport - 26.09. - 10:05 hod.



 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose