www.car.cz
 

Le Mans - trucky: Stříbrný Faure, bronzový Vršecký
     tisková zpráva


Po dvou letech skončila nadvláda týmu Buggyra ve třídě Super Race Truck. Postaral se o to jezdec týmu Deustche Post World Net Markus Oestreich na voze VW Titan. O jeho titulu se rozhodlo již ve druhém kole, kdy musel ze třetího místa odstoupit jeho jediný konkurent v boji o mistrovský titul Ludovic Faure. „Najednou prostě auto přestalo jet, hned jsem si řekl, že odešlo turbo,“ prozradil Ludovic po dojezdu do depa. „Technické problémy k našemu sportu patří, škoda jen, že přišly v nejméně vhodnou chvíli.“ Stejného názoru byl i šéfinženýr týmu Mario Kress.
 
 „Takový je závodění. O titul jsme ale rozhodně nepřišli v posledním závodě v Le Mans.“ Rovněž druhý z jezdců Buggyra Truck Racing Teamu nebude vzpomínat na letošní Le Mans nejlépe. Po velkých technických problémech dojel na čtvrtém místě, svou třetí pozici v celkovém hodnocení uhájil před Albacetem o tři body. Španělskému jezdci za volantem Buggyry nepomohl ke třetímu místu ani skvělý výkon, díky kterému na proslulém okruhu triumfoval.
 
„Jsem rád, že je po sezóně,“ prohlásil bezprostředně po dojezdu David. „Možná jsem mohl v průběhu sezóny pomýšlet výše, nakonec jsem ale spokojen.“
Přesto do Roudnice poputuje alespoň jeden titul. Dvojice Faure – Vršecký totiž nasbírala v průběhu sezóny největší počet bodů a získala tak Pohár konstruktérů.
 
Gerd kolo od stupňů vítězů
 
Až technická porucha – prasklá spojovací tyč řízení - připravila Gerda Körbera o stupně vítězů v posledním závodě sezóny ve francouzském Le Mans. Dvojnásobný mistr Evropy třídy SRT jel přitom skvostný závod. Ačkoli startoval až z devátého místa (opět velmi problematická desetisekundová penalizace), prokousával se celým startovním polem, aby se tři kola před koncem dostal za suverénně jedoucího Hahna na druhé místo.
 
„Auto se najednou stalo neovladatelné, dělalo si co chtělo. Je to škoda, jel jsem do Le Mans pro stupně vítězů.“ řekl Gerd vzápětí poté, co opustil svůj speciál, který narazil do bariéry a zůstal bezvládně v trávě.

Přesto Körber se svým Freightlinerem nezklamal. Ačkoli mechanici pracovali na jeho speciálu celou noc, dokázal zajet třetí nejrychlejší čas v měřeném tréninku, v kvalifikačním závodě dojel před penalizací na pátém místě. Mám radost, že jsem mohl jet tři závody na takovém voze, jakým je Freightliner. Co se příští sezóny týče, nechte se překvapit.“
 
Buggyra
týmové stránky: www.buggyra.com
 

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose