www.car.cz
 

Trucker David Vršecký: Testovat, testovat, testovat
     4.3.2005 08:16 - tisková zpráva


Zatímco drtivou většinu české populace ničí na tuto dobu nezvyklé mrazy, pobývá David Vršecký v prosluněné Dubaji, kde se připravuje na novou sezónu, v jejímž rámci poprvé od roku 1998 naskočí do třídy Race Truck. Z českých mrazů však rozhodně nemá škodolibou radost Právě naopak.
 
„Každý den se zajímáme o to, jaké je doma počasí a začínám být mírně nervózní. Už příští týden bychom měli totiž začít s testováním,“ vysvětluje Vršecký. Jsem sice dokonale seznámen s Gerdovými telemetriemi z Nurburgringu, Mostu a Le Mans, oba ale rozdílně brzdíme a pracujeme s plynem. Potřebuji testovat a testovat. Variantu z roku 2004. kdy byl motor připraven prakticky v laboratorních podmínkách a přesto se dostavilo hned v Assenu první vítězství David zamítá.
 
„Nelze srovnávat nesrovnatelné. Buggyru jsem znal doslova jako svoje boty, najezdil jsem na ní tisíce kilometrů. Teď je situace diametrálně odlišná! Nové auto, nová třída.“ Zatímco ve třídě SRT byl David zvyklý na poloviční porci závodů, letos to bude z fyzického hlediska podstatně náročnější.
 
„Plně si to uvědomuji a podřídil jsem tomu veškerou přípravu. Nikdy za svůj dosavadní život jsem nenaběhal tolik kilometrů a netrávil tolik hodin v posilovně. A o plávaní se ani nechci bavit. Martin měl totiž v minulosti velké problémy se zády a krční páteří, hodinu takže minimálně hodinu denně pobývám v moři. Občas jsou to muka. Už se těším Freightliner!“
 
Buggyra

 
 
Fotogalerie:   DTM v Brně 2004 od Pavla Procházky

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose