www.car.cz
 

Hahnův Mercedes dostal nadílku od Buggyry
     25.3.2005 10:19 - tisková zpráva


Zřejmě jen skutečnost, že je Jochen Hahn jedním ze smluvních partnerů roudnického Buggyra Technology Centra zabránila účastníkům testování nového závodního speciálu třídy Race Truck Buggyra MK-R01, aby média seznámili s mimořádně zajímavým poznatkem.
 
Na okruhu Lausitzring totiž minulý víkend testoval také Jochen Hahn se svým Mercedesem, který díky skvělým výkonům zejména v Le Mans 2004 odborníci považují za možného černého koně celého šampionátu. Ale konfrontace Buggyra versus Mercedes pro něj nedopadla vůbec dobře.
 
Bylo to hodně o pneumatikách. Když jsme jeli na gumách značky Goodyear, dostal Jochen naloženo v každém kole pět sekund!!!“ říká David Vršecký, který v neděli testoval zároveň s dvojnásobným mistrem Evropy třídy SRT a jedním z největších favoritů na zisk mistrovského titulu Gerdem Körberem.
 
Na Lausitzringu pak nechyběla ani nová sportovní ředitelka týmu Séline Hellmonds. V rámci zachování objektivity je nutno podotknout, že poté, co na pneumatiky stejné značky přezul i Hahn, se rozestupy dramaticky snížily. Přesto lze i ztrátu 0.5 sekundy na kolo považovat za značnou.
 
Zvláště pak vezmeme-li v potaz, že Hahn pracuje na svém závodním speciálu dlouhodobě, navíc v poslední sezóně za velmi výrazného přispění odborníků z BTC. „Jochen je náš velmi solidní klient, kterého si vážíme, spolupráce s ním pak bude pokračovat i v tomto roce. Samozřejmě, že z naší strany může počítat s veškerým servisem na té nejvyšší úrovni,“ řekl technický ředitel týmu Mario Kress, který se neobává toho, že by se tato pomoc mohla nakonec obrátit proti jezdcům Buggyry.
 
„Při srovnatelné technice totiž rozhoduje umění pilotů. V tomto ohledu jsme na tom přece jen lépe,“ říká Kress s úsměvem.
 
Buggyra

 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose