www.car.cz
 

Další sezona EP tahačů právě startuje v Barceloně. Bez suprů
     1.4.2005 19:43 - Pavel Jelínek


Bez hvězdných suprů, ale s nabitou startovní listinou odstartuje tento víkend Evropský pohár tahačů a moderním okruhu Catalunya v Montmeló u Barcelony. Jistěže elitní kategorie někpomu může chybět, ale konsolidace a přestup některých jezdců i týmu do třídy Race truck spolu s drobnými změnami technických předpisů slibují napínavé a vyrovnané závody s velkou spoustou závodních strojů, tedy obrázku, z jakého se v posledních letech fanoušci suprů těšit nemohli.

Najprve tedy, koho na závodních tratích už neuvidíme: hned první trojka loňského pořadí je totiž pryč! Mistr Evropy Stuart Oliver už nestartuje a své místo v týmu Davida Atkinse přepustil někdejšímu sajdkáristovi a pozdějšímu elitnímu truckerovi Markusi Boesigerovi. Nejede ani Lutz Bernau, ten po letech ukončil svoji bohatou kariéru a s vozem MAN jeho týmu pojede španělský toreador Antonio Albacete, jenž odchází od techiky Buggyra. Albacete pojede samozřejmě v rudých barvách hlavního sponzora, firmy Cepsa. Neuvidíme ani bronzového jezdce minulého roku - Adam Lacko by se sice v některých závodech objevit mohl, ale pro letošek dává přednost MS cestovních vozů.

A kdo z loňských hlavních kohout zůstal? Rozhodně Rakušan Algauer, určitě náš Frankie Vojtíšek, určitě Rodrigues, Garrett nebo Jochen Hahn a spousta dalších pilotů na více či méně scopné technice.

Tu hodlá co nejostřeji prověřit tým Buggyra s novými špičkovými vozy MK-R01. Gerd Koerber i David Vršecký jsou zárukou skvělé podívané a pokud budou nové vozy držet, máte tu možná favorita číslo jedna - i když to ukáže až závod samotný, protože firma MAN jistě na vavřínech nespala.

A pak je tu ještě jeden navrátilec - Heinz-Werner Lenz. Že jste ho na tratích v poslední době neviděli? Odpykával si v Německu trest za daňové úniky, pustili ho jen na jeden závod na Nuerburgringu, kde startoval s nevzhledným tahačem Mercedes. Ani jeho nová zbraň, tahač Iveco v tradičních oranžových barvách, krásnou neoplývá, ale u Lenze vždy platilo, že oč méně pohledné byly jeho vozy, o to byly rychlejší...

I letos uvidíme sprintující mastodonty u nás v Mostě...

Jiří Vintr, www.car.cz a www.motormix.cz

 
 
Fotogalerie:   GIGA FOTOGALERIE - trucky 2004

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose