www.car.cz
 

Truckerský Assen 2005 očima Martina Koloce
     13.5.2005 19:00 - tisková zpráva


Říká se, že člověk, kterého nikdo nepochválí, by se měl pochválit sám. Právě tak činím a uděluji pochvalu sobě a vedení týmu za to, že jsme se rozhodli k přestupu do třídy Race Truck. Přestože totiž Assen 2005 nedopadl tak úplně dle našich představ, po zhlédnutí obrazového materiálu jsem mohl konstatovat, že se jednalo o skvělý závod se vším, co k našemu sportu patří.

Co říci k výkonům Davida a Gerda? Nejdříve se budu věnovat Davidovi, který mi letos servíruje jedno překvapení za druhým. Začnu těmi příjemnými! Ve třídě Super Race Truck Vrša nevyhrál během tří let ani jeden měřený trénink. Letos zajel nejrychlejší čas hned dvakrát z celkového počtu čtyř měřáků! Rovněž jeho kvalifikace jsou fantastické!
 
V tomto ročníku totiž startoval ve třech a na své konto si připsal 29 ze 30 možných bodů. O to větší škoda, že se mu v Assenu nepovedly pohárové závody. V sobotě byla na vině jednoznačně technika, v neděli podle všeho David chyboval. Musím se přiznat, že v tomto případě mě jeho nedobrovolné opuštění trati překvapilo nemile. Mám totiž v živé paměti doby nedávné, kdy David dokázal držet přes polovinu závodu na „zádech“ takové jezdce, jako Markus Oestreich a Gerd Koerber.

V sobotní kvalifikaci se chyby v souboji s Egonem Allgauerem nevyvaroval ani Gerd. Přesto ho za riskantní předjížděcí manévr na rozdíl od některých truckových teoretiků neodsuzuji. Jezdil jsem závody a vím, jaké to je, když jezdec cítí, že je hodně blízko k vítězství.
 
V té chvíli přestává kalkulovat a jede naplno. Navíc nebýt tohoto nepříliš povedeného manévru, byli bychom všichni ošizeni o skvělou stíhací jízdu, kterou si Gerd zopakoval i v neděli. Při těchto jeho galapředstaveních musela srdce fanoušků plesat, přesto souhlasím s jeho slovy, že příště nebude vůbec od věci zvítězit způsobem start - cíl.

Nakonec jsme se dostali k Misanu, kde se jeden již příští víkend. Před tímto závodem je David celkově čtvrtý, Gerd až osmý. Žádná sláva. Jsem však přesvědčen o tom, že jak David s Gerdem, tak celý tým dělají všechno proto, aby se vyvarovali dosavadních chyb a prolomili smůlu. Pevně věřím, že tomu tak bude již právě v Misanu.

Z Dubaje zdraví
Martin Koloc
 

 
 
Fotogalerie:   ME dvojic Slaný 2005 R.Rochelt

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose