www.car.cz
 

Odjezdu buggyráků nezabránila ani exploze
     tisková zpráva


Po téměř čtvrtročním exhibičním turné týmu Buggyra po Spojených Arabských Emirátech, po kterém jméno Buggyra již není cizí téměř nikomu v tomto regionu, se konvoj tří nákladních souprav a jednoho doprovodného vozidla vydal v sobotu 21.2.2004 na druhou část expedice Praha-Dubai-Praha.

Oba závodní speciály Buggyra se tak těsně po překonání světového rychlostního rekordu, stejně jako pilot týmu Buggyra a nový držitel světového rekordu David Vršecký, přesouvají zpět do Buggyra Technology Center, do výchozího místa týmu Buggyra, odkud celý tým vyrazí k prvnímu závodu Evropského šampionátu 2004 do holandského Assenu.

První závod začíná již brzy, a to začátkem dubna. Tým Buggyra se bude v letošní sezóně pokoušet o tzv. „hattrick“ – dosažení třetího titulu Mistra Evropy v řadě. Tak to sdělil bývalý šéf týmu Martin Koloc.

Dříve, než však boje o mistrovský titul 2004 vůbec začnou, čeká celý tým náročná zkouška v podobě překonání více než šesti tisíc kilometrů na cestě zpět do České republiky. O tom, že cesta bude určitě plná nástrah i přesto, že se opět těší velké podpoře všech zastupitelských úřadů České republiky v projížděných zemích, se vedoucí této části expedice Vojtěch Loupal přesvědčil již v Dubaji. Plánovaný odjezd od čerpací stanice jednoho z týmových partnerů olejářské společnosti Enoc/Eppco byl pozdržen kvůli explodované pneumatice na zadní nápravě návěsu převážejícího oba závodní speciály.
Doufejme, že to byla první a zároveň poslední komplikace....


Bleskem domů!
Takto by se asi dal nejlépe popsat postup Super Truck Racingového konvoje týmu Buggyra převážející závodní speciály z exhibičního turné po Spojených Arabských Emirátech zpět do České republiky.

Osmičlenná posádka v porovnání s první částí expedice za necelý týden urazila na trase Dubai-Praha neuvěřitelných více než 4 tisíce kilometrů. Významná podpora českých zastupitelských úřadů, zkušenosti z první výpravy a především touha po domově – to vše přispívá k bleskovém postupu celého konvoje směr Buggyra Technology Center, odkud již takřka za měsíc bude tým pokračovat dál na první závod evropského šampionátu do holandského Assenu.

„Postupujeme sice mnohem rychleji než při první části expedice, ale zato musíme čelit mnohem horším nástrahám, které si na nás nachystalo především počasí. Písečná bouře v Saudské Arábii, téměř 40ti stupňová teplotní změna v průběhu dvou dní a ve finále sněhové kalamity na území Jordánska, Sýrie a Turecka – to je výčet asi tak hlavních událostí. Je to náročné, ale už se všichni moc těšíme domů“, takto po telefonu shrnul týden na cestách vedoucí výpravy Vojtěch Loupal.

Konvoj, převážející rovněž závodní speciál, se kterým se David Vršecký zapsal do listiny světových rekordmanů jako nový držitel rychlostního rekordu, dělí po překonání Saudské Arábie, Jordánska, Sýrie a Turecka od vysněného domova už jen dva tisíce kilometrů vedoucích přes Bulharsko, Rumunsko, Maďarsko a Slovensko. Podle předpokládaných propočtů by tak na tuto vzdálenost mohly v nejlepším případě stačit už jen 4 dny.

Buggyra

oficiální stránky : www.buggyra.com

 


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose