www.car.cz
 

Adam Lacko čelil v Německu mnoha protestům soupeřů
     12.7.2005 09:36 - tisková zpráva


10. 7. 2005, Nürburgring -

Stálým protestům ze strany soupeřů musel o víkendu v německém Nürburgringu čelit Adam Lacko. Jezdec stáje Stanislava Matějovského jel v dalším závodu Evropského poháru tahačů v barvách sponzora Toll Collect a na závody v Německu hned tak nezapomene.

První pohárový závod v sobotu totiž nemohl jet vůbec. Po kvalifikaci, ve které skončil na výborném třetím místě, mu FIA zjistila nepovolenou hmotnost vozu a ze závodu ho diskvalifikovala. Lackově Buggyře chybělo do nařízené limitní hmotnosti vozu a jezdce údajně 25 kilogramů, v italském Misanu přitom ten samý nijak hmotnostně neupravovaný stroj kontrolou FIA prošel.

Další nedělní závod Lacko rozjel dobře, po kvalifikaci startoval v bodovaném závodě ze šesté pozice. Nakonec dojel čtvrtý, ovšem zde mu pro změnu komisaři naměřili overspeed a přišla druhá diskvalifikace. "Padaly na mě protesty od soupeřů jeden za druhým, cítím, že je prostě štve, že nejezdím pro body, ale pro co nejlepší umístění," komentoval víkend rozladěný Lacko.

Přímo z Nürburgringu Adam cestuje do belgického Spa, kde se již o příštím víkendu účastní 12-ti hodinového vytrvalostního závodu cestovních vozů. "Závod bereme jako přípravu před mistrovstvím světa, které se ve Spa jede poslední červencový víkend," dodal 21-ti letý pilot.



Výsledky:
Sobota - pohárový závod: 1. Hahn (D-MB), 2. Vršecký (CZ-Buggyra). 3. Allgäuer (A-MAN)
Neděle - pohárový závod: 1. Körber (D-Buggyra), 2. Albacete (ESP - MAN), 3. Hahn (D-Buggyra)

 

 

PR


 
 
Fotogalerie:   ME Ředhošť 2005 - Rochelt R.

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose