www.car.cz
 

Koerber s Buggyrou alespoň letošním tréninkovým králem!
     22.11.2005 14:45 - tisková zpráva


Pokud by se letos udělovala v rámci EP tahačů cena pro nejúspěšnějšího jezdce měřených tréninků, radoval by se z vítězství jezdec týmu Buggyra International Racing Systém Gerd Koerber!
 
Jeho stájový druh David Vršecký by skončil na třetím místě, přičemž mezi oba jezdce na Buggyrách se vklínil mistr Evropy Antonio Albacate. „Vím, že se mi měřené tréninky dařily, vyhrál jsem celkem šestkrát, ale netušil jsem, že jsem byl v tomto ohledu nejúspěšnější,“ přiznal Koerber, který zvítězil v obou měřených trénincích v Mostě a Nogaru, jednou pak zajel nejrychlejší čas v Le Mans o Zolderu.
 
Ze stejného počtu šesti tréninkových vítězství se radoval i Albacate (Barcelona, Assen, Misano, Nurburgring, Most (2), proto o Gerdově triumfu v této kategorii rozhodl větší počet druhých míst, která stejně jako vítězství zaručují start do bodované kvalifikace z první řady. V tomto ohledu zvítězil Koerber nad Albacetem v poměru 7:4!

Co se vítězství v měřených trénincích týče, vydařila se loňské sezóna také Vršeckému, který vyhrál v pěti z nich – Barcelona, Assen, Nurburgring a Zolder (2). „Asi to na něco ukazuje. Ve třídě SRT se mi totiž nepodařilo vyhrát v průběhu tří sezón ani jeden měřák. Nejblíže jsem měl k vítězství na Nurburgringu 2003, ale doslova v posledních sekundách mě o ně připravil Antonio Albacate.
 
Z právě skončené sezóny mám v tomto ohledu samozřejmě radost,“ komentoval svůj výsledek David Vršecký. Nejrychlejší časy pak kromě zmiňované trojice zajeli Jochen Hahn (3), Egon Allgauer (2) a Markus Bosiger (2).
 
Buggyra

 
 
Fotogalerie:   Vzpomínková jízda k 75. letům Mas. okruhu, J.Suchan

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose