www.car.cz
 

Adam Lacko se už těší na první testování tahače
     8.3.2006 12:52 - tisková zpráva


Adam Lacko se už těší na první testování tahače 
 

Po více než měsíční kondiční přípravě v zahraničí se z tepla do stále ještě zasněžené České republiky vrátil Adam Lacko. V závěru tohoto týdne také navštívil dílny v Hradci Králové, aby společně s mechaniky pracoval na vyladění závodního tahače pro letošní sezónu.

"Zkoušíme nastavení sedačky, volantu a řadicí páky. Snažíme se toto moje ´pracoviště´ dát do optimálního stavu. Jak se nám to povede, to ale ukáží až první testy, které proběhnou v tomto měsíci na mosteckém okruhu. Příprava vozu probíhá podle harmonogramu a já se už těším na to, až nový vůz poprvé vyzkouším" řekl v Hradci Králové Adam Lacko, který se bude v letošním roce soustředit zejména na závody FIA European Truck Racing Cupu a na českých okruzích pojede prestižní Česká pojišťovna - Škoda Octavia Cup. 

 

Technický komisař FIA Fabien Calvet v Hradci Králové

Ještě před pár lety seděl Fabien Calvet za volantem závodního trucku a potkával se na závodních okruzích Evropského poháru tahačů se Stanislavem Matějovským. Spolu s L. Faurem a N. Crozierem je bezesporu jedním z nejlepších francouzských truckových jezdců posledních let, který se dokázal po řadu sezón prosazovat jak v závodech evropského poháru tahačů, tak i v ´domácím´ francouzském poháru (Coupe de France).

Nyní je technickým komisařem FIA a před zahájením sezóny zavítal i do královéhradeckých dílen společnosti ČESKOSLOVENSKÝ MOTORSPORT a.s., aby provedl technickou kontrolu vozu MAN, který je zde připravován pro Adama Lacka pro letošní truckovou sezónu.

"Navštěvuji postupně všechny přihlášené stáje. Ze zkušenosti víme, že je dobré v dostatečně dlouhém časovém odstupu před zahájením prvního závodu vidět připravovaný vůz a spolu s technickým manažerem vše projít tak, aby bylo možné případné nedostatky včas odstranit a vůz pro první přejímku v úvodním závodě dobře připravit", řekl během své návštěvy v Hradci Králové komisař Fabien Calvet. 

http://www.csms.cz/


 
 
Fotogalerie:   Buggyra double - na Nurbrurgringu 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose