www.car.cz
 

BTC před závody v Misanu, Albacete a Nogaru připraveno na nejhorší
     25.5.2006 08:28 - tisková zpráva


Na všechny, tedy i na vskutku hrůzostrašné varianty jsou podle slov šéfa logistiky týmu Buggyra International Racing Systém Petra Marka připraveni v roudnickém Buggyra Technology Centru v souvislosti s blížící se trojicí závodů EP tahačů v Misanu, Albacete a Nogaru.
 
Jak jsme již mnohokrát avizovali, pojedou se zmiňované podniky během pouhých tří týdnů. Vzhledem k místům konání závodů je tak prakticky nemožný návrat mechaniků do Roudnice a servis vozů.
 
„Pokud nebudou obě auta doslova zničena během jednoho závodu, měli bychom vše zvládnout,“ tvrdí Marek, který má stejně jako Jirka Zahálka a Vojta Loupal v živé paměti situaci z roku 1997. Jejich tehdejší šéf Martin Koloc totiž po kolizi s Lutzem Bernauem takřka rozpůlil svůj závodní speciál v britském Thruxtonu. Přitom za pouhý týden se jelo v Dijonu.
 
„Na podobné chvilky se rozhodně nezapomíná, nicméně nechtěl bych už nic podobného zažít. Jedna zkušenost bohatě stačí. Naštěstí Martin boural už v sobotu ráno, takže během dne jsme měli možnost zjistit stupeň poškození vozu a zaslat požadavky na plasty a náhradní díly. V pondělí dorazilo všechno potřebné do Francie, od úterka jsme po dobu čtyřiadvaceti hodin opravovali a opravovali. Nakonec se to silou vůle zvládlo. Letos je to z logistického hlediska nepoměrně komplikovanější.“
 
A jakou strategii zvolili v BTC letos? „Do Misana vezeme dvojnásobný počet plastů a náhradních dílů. Pokud je nespotřebujeme, odvezou je kluci do Albacete.“ V případě těžkého poškození některého ze speciálů vyrazí do dvou hodin z Roudnice záložní tým mechaniků, a to buď do Misana (sobota) nebo na předem určené, leč utajené místo na trase Misano – Albacete (neděle).
 
Tam bude možno provést opravu. Co se Nogara týče, bude aplikován loňský osvědčený scénář. „Jestliže je Misano vcelku poklidný okruh, v Albacete se asi střetům nevyhneme, zabrat dostanou hlavně motory. Na základě zkušenosti z loňska máme připravený mobilní sklad v Německu, ze kterého budeme tým zásobovat. Navíc mezi oběma závody je dvoutýdenní mezera.“

Buggyra již v Misanu


Dnes ve tři hodiny ráno dorazili do dějiště druhého závodu letošního Evropského poháru tahačů v italském Misanu mechanici týmu Buggyra International Racing Systém. Přestože s sebou vezli dvojnásobný počet plastů a náhradních dílů, než bývá obvykle zvykem, proběhla cesta bez sebemenších problémů.

„Pochopitelně jsme nebyli vpuštěni na okruh, takže jsme přespali před jeho branami,“ řekl týmový manažer Standa Dvořák, který ještě ve 14:30 hod dohadoval s pořadateli vstup.

„Je to místní kolorit, na který jsme si v průběhu let zvykli. Bohužel počasí je nic moc, takže kluci nemohli vyrazit k moři.“ Poté, co budou mechanici se soupravami vpuštěni na závodní okruh, nastane standardní procedura spojené se servisem závodních speciálů a stavby depa.

Buggyra

oficiální stránky týmu : www.buggyra.com


 
 
Fotogalerie:   Barumka - piloti před startem od Tondy a Pavla Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose