www.car.cz
 

Bronzová série Gerda Körbera a Buggyry pokračuje i v Albacete
     4.6.2006 10:46 - tisková zpráva


Kvalifikace: Třetí Körber, pátý Vršecký
 
„Mám neutrální pocity. Jsem vnitřně přesvědčen o tom, že jsem zajel dobrý závod. Ale samozřejmě, že to mohlo být lepší,“ řekl Gerd Körber bezprostředně po dojezdu kvalifikačního závodu v Albacete. Jeho vítězem se stal Markus Oestreich (Mercedes), před Antonio Albacetem (MAN).
 
Hned po startu Gerd potvrdil svou třetí pozici z měřeného tréninku a zařadil se za vítěznou dvojici. Vcelku bez problémů pak po celou dobu odolával útokům čtvrtého Hahna. „Jel jsem svoji klasickou jízdu. Nikdy jsem nebyl přehnaný hazardér. Někomu se možná moje jízda mohla zdát pasivní. Mohu ale všechny ujistit, že jsem celých osm kol velmi pečlivě sledoval Antonia a připravoval si útok. Nakonec to sice nevyšlo, ale co není, může být. A nezapomeňte na to, že Jochen Hahn, kterého jsem s přehledem porazil jede letos ve skvělé formě.“

David Vršecký dojel pátý. Hned po úvodním volném tréninku musel měnit převodovku, v měřeném tréninku ho pro změnu omezovali pomalejší jezdci, z čehož rezultoval až šestý nejrychlejší čas. Navíc netestovaná převodovka se musela dostat do „provozní teploty“! „Jel jsem i lepší závody, na druhé straně jsem se udržel v těsném kontaktu s kvartetem nejrychlejších jezdců. V pohárovém závodě bych chtěl na stupně vítězů. Takových je nás ale více! Bude to moc těžké.“
 
Bronzová série pokračuje
 
Po dvou bronzových umístěních z Misana se Gerd Körber propracoval ke třetímu místu i v pohárovém závodě v Albacete a udržel si tak celkovou třetí pozici. Hned po startu to přitom vypadalo, že může dokonce pomýšlet na obhajobu loňského sobotního vítězství. Úřadující mistr Evropy Antonio Albacete totiž nezvládl druhou zatáčku, na chvíli doslova vyletěl z okruhu a Gerd se tak zařadil na druhé místo za svého krajana Oestreicha a před Jochena Hahna.
 
Ten se však před něj dostal hned v následujícím kole, a to na stejném místě, které se stalo osudovým Albacetemu. „Na zlomek sekundy mi odešly brzdy a Jochen byl v té chvíli rychlejší, je to škoda, ale člověk s tím při nejlepší vůli nic nenadělá“ řekl Körber po dojezdu.
 
V té chvíli se David Vršecký držel na čtvrté pozici. Na konci čtvrtého kola však neodolal tlaku mocně dotahujícího Albaceteho a nakonec skončil pátý. „Tuším, kde se stala chyba. Nepovažuji ovšem za taktické to sdělovat. Jedná se však chybu odstranitelnou,“ tvrdil v cíli Vršecký, který se chystá na zítřejší obhajobu loňského pohárového vítězství.
 
Páté místo považuji za sobotní maximum svých možností. Antonio byl evidentně rychlejší. Navíc si rozhodně nemyslím, že hlavním účelem závodění je nesmyslné brždění jezdců“. Gerd Körber měl tak Albaceteho po celých osm kol v zádech. S touto rolí se však vypořádal s mistrovstvím sobě vlastním.
 
 „Antonio je špičkový jezdec, auto mu jelo skvěle. Přece jen jsem už ale mám něco za sebou a nejsem snadná kořist. Spíše jsem měl v hlavě to, jak se dostat před Jochena. Nevyšlo to. Markusovi k jeho vítězství gratuluji a těším se na zítřek,“ prohlásil trojnásobný mistr Evropy na závěr.
 
Buggyra

 
 
Fotogalerie:   Češi na MotoGP v Mugelu 2006

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose