www.car.cz
 

Mercedesy kralují měřákům. Trucky v Mostě se blíží !!
     17.8.2006 18:13 - tisková zpráva


Blížící se závod v Mostě, kterým bude zahájena druhá polovina letošního evropského truckového šampionátu, přímo vybízí k bilanci dosavadního dění na okruzích v Barceloně, Albacete, Misanu a Nogaru. Podívejme se nejdříve na to, jak si jezdci vedli v měřených trénincích. Jejich výsledky určují postavení na startovním roštu bodované kvalifikace a jsou tak považovány za základní předpoklad úspěchu v každém závodě.

Největší hvězdou měřených tréninků je vedoucí jezdec průběžného pořadí Jochen Hahn (Mercedes).V osmi z nich zajel dvakrát nejrychlejší čas (Misano, Nogaro), ve třech případech skončil druhý (Misano, Albacete, Nogaro) a jednou dojel třetí (Albacete).

Na pomyslném druhém místě se drží Markus Oestreich (Mercedes), který v „měřácích“ třikrát vyhrál (Misano, Albacete 2), zatímco v Nogaru zajel druhý, respektive třetí nejrychlejší čas. Vzestup dvojice Hahn – Oestreich jedoucí na Mercedesech nastal v Misanu. Na úvod v Barceloně totiž oba Němci spíše paběrkovali. Další důkaz toho, že v průběhu šest týdnů trvající pauzy mezi prvními dvěma podniky letošního EP u Mercedesu zapracovali na rychlosti.
 
Výsledkem jejich snažení je pět nejrychlejších časů v šesti posledních měřených trénincích.

V Barceloně naopak kraloval Vršecký na Buggyře, který vyhrál oba měřené tréninky. Od té doby se mu ovšem nepodařilo dostat ani jednou mezi nejrychlejší tři jezdce. Spokojen nemůže být v tomto ohledu ani Gerd Körber. Nejrychlejší čas nezajel ani jednou, jeho nejlepším výsledkem je druhé místo z Albacete. V Barceloně, Misanu a Albacete byl třetí.

Velmi výrazně vyklidil tréninkové pozice mistr Evropy Antonio Albacete. Před začátkem sezóny pomýšlel určitě na lepší umístění, než jsou čtyři druhá (Barcelona 2, Misano, Albacete) a jedno třetí místo (Misano). Jediným jezdcem na speciálu MAN, který se radoval z vítězství v měřeném tréninku, je tak Markus Bösiger (Albacete).
 
Buggyra

 
 
Fotogalerie:   Výstava fotek ke knize Bouřlivé dny 05 (ukázka)

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose