www.car.cz
 

David Vršecký a voda : Není mokro jako mokro!
     17.8.2006 18:44 - tisková zpráva


Přestože na rozdíl od svého stájového druha Gerda Körbera patří David Vršecký do kategorie jezdců, kteří rozhodně nepreferují mokrý okruh, svých prvních vítězství dosáhl na Nürburgringu a v Assenu. Samozřejmě, v obou případech pršelo!
 
„To je sice pravda, ale není mokro jako mokro,“ vysvětluje David. „Bylo sice mokro, nejednalo se ale o průtrž mračen, při které by stála voda a tvořily se velké kaluže. Stojící vodu přímo nesnáším. Stačí totiž jemné šlápnutí na brzdy a kola jsou okamžitě blokována. Sebelepší jezdec pak nemá šanci. “Normální„ mokro mi zase až tak nevadí. Nikdo mi ovšem nevymluví, že nejlepší závody se jezdí na suchu.“
 
Jak David dále dodává, svých úvodních vítězství dosáhl ve třídě Super Race Truck.Tam to bylo trochu jiné. Poněkud odlišně se brzdilo a řadilo. A co je nejdůležitější, jezdilo podstatně méně aut, riziko kolize tak bylo o hodně menší.
 
„ Největší nebezpečí třídy Race Truck představují podle Vršeckého názoru méně kvalitní jezdci. “Stačí si vzpomenout na Assen roku 2004. Tehdy vedl Frankie Vojtíšek snad o půl minuty a v té chvíli mu totálně zničil auto Seiler. Přitom jel o kolo zpět.
 
Na druhé straně Markus Oestreich je mimořádný jezdec a na letošním Nürburgringu nebyl schopen v první zatáčce ani zahnout. Auto prostě jelo pořád rovně. Na první pohled to může působit celkem komicky, jezdec se ale v té chvíli nachází v šílené situaci."
 
Buggyra

 
 
Fotogalerie:   Vyhodnocené snímky z FOTOSOUTĚŽE Barumky 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose