www.car.cz
 

Vršeckého čeká v Mostě těžká obhajoba
     22.8.2006 12:22 - Pavel Jelínek


Zatímco druhý jezdec letošního šampionátu Gerd Koerber si může ve srovnání s loňským rokem tento víkend v  Mostě prakticky jen polepšit, čeká Davida Vršeckého těžká obhajoba.

Minulý rok totiž zažil na svém takřka domácím okruhu nejúspěšnější víkend, na své konto si připsal rekordních padesát bodů. Nad jeho síly byl jen mostecký suverén Albacete.

„I když se mi Most 2005 hodně povedl, rozhodně nežiju minulostí,“ řekl Vršecký, který ovšem body potřebuje. Po polovině odjetých závodů je totiž pátý, pokud chce pomýšlet na celkové stupně vítězů, musí stáhnout třicetibodový náskok třetího Albaceteho. A zároveň se vypořádat se čtvrtým Oestreichem.

„Minulý rok mi vyšla lépe první polovina sezóny, letos se to může obrátit. Rozhodně si ale nepřipouštím žádný tlak na svou osobu. Stačí se podívat na Lukáše Peška. Nejsem odborníkem na motorky, myslím si ale, že při své současné formě by jinde než v Brně nespadl. Samozřejmě, že pokud by bylo po mém, vyhraji obě kvalifikace i pohárové jízdy,“ dodal roudnický jezdec s úsměvem.


Zatímco Vršecký stíhá čtvrtého Oestreicha, je jeho stájový kolega Gerd Koerber ve hře o titul. Na překvapivého lídra Jochena Hahna ztrácí deset bodů. V Mostě se mu ovšem na rozdíl od Jochena Hahna v minulosti dařilo, třikrát se na tomto okruhu radoval z vítězství. „Nejsem přílišným stoupencem statistických údajů. Zvláště pak, když v našem sportu rozhodují o konečném výsledku mnohdy jen zlomky sekundy,“ prohlásil Koerber, který ovšem neodmítá roli favorita.

„Souhlasím s Davidem, člověk závodí kvůli vítězstvím.“ Tipovat adepty na vítězství si přesto netroufá. „Od Nurburgringu uplynul měsíc, ve všech silných týmech se určitě usilovně pracovalo na autech. Čeká nás nesmírně těžký závod, podle mého názoru nebude nouze o překvapení. Sázel by snad někdo před Nurburgringem na sobotní vítězství Markuse Bosigera?“

 

Buggyra


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose