www.car.cz
 

Jarama byla pro Lacka velmi úspěšná. Uspěl i v rámci COPA DE ESPANA !
     3.10.2006 09:38 - tisková zpráva


Do Španělska odjížděl tým se zcela jasným záměrem, kterým bylo dosažení co největšího bodového zisku. Závody nedaleko Madridu na okruhu v Jaramě mají vždy neopakovatelnou atmosféru, kterou tu dokážou vytvořit desítky tisíc zdejších temperamentních diváků. Stejně tomu bylo i o uplynulém víkendu, příznivci truckového sportu mohutným hlasitým povzbuzováním hnali dopředu především španělské jezdce, ale spolu s nimi napjatě sledovali také našeho Adama Lacka. Ten v Jaramě kromě bodů do FIA Eurpean Truck Racing Cupu bojoval i o body španělského poháru.

Sobotní závodní program byl ve znamení šestých míst. Nejprve to byl šestý nejlepší čas v měřeném tréninku, který poté Lacko potvrdil v kvalifikačním závodě a nakonec i v samotném sobotním závodě pohárovém.

Nedělní měřený trénink však Lackovi nevyšel úplně podle jeho představ, když skončil celkově až s devátým nejlepším časem.

"Trať v Jaramě má poměrně značné převýšení a zdálo se mi, že auto zejména při výjezdech ze zatáček do kopce ztrácí na výkonu…", řekl po skončení měřeného tréninku Adam Lacko. Mechanici týmu pak zakrátko objevili i opravili příčinu - ztrátu výkonu způsobila prasklá příruba k turbodmychadlu. Nakonec se ukázalo, že deváté místo na startovním roštu nedělní kvalifikace bylo pro Lacka tou správnou výzvou. Dokázal perfektně odstartovat a postupně se probojovat až na šesté místo v cíli.

V sobotu i neděli přihlížela Lackovým dobrým výkonům i početná skupina příznivců od partnerské společnosti Telefónica.

"Měli jsme možnost vidět skvělé výkony Adama Lacka i dalších jezdců v nádherném prostředí autodromu v Jaramě. Adamovi v nedělním pohárovém závodě budeme už bohužel fandit z paluby letadla, ale věříme, že vše dobře zvládne…", řekla v neděli krátce před odjezdem celé skupiny na madridské letiště Barajas manažerka týmu Ing. Hanka Mistrovská, která celý zájezd organizovala.

Pak už následoval start hlavního pohárového závodu. Krátce po startu došlo v první zatáčce ke kolizi několika vozů. Lacko tento dramatický moment zvládl a dokonce pokračoval v závodě na pátém místě. Ve druhé polovině dvanáctikolového závodu mu však prasklo a doslova se zbortilo přední sklo. Přesto v závodě pokračoval a dokázal si uhájit pátou pozici před mercedesy Oestreicha a Hahna.

Adam Lacko si během závodů v Jaramě připsal 24 bodů a v celkovém hodnocení se posunul už na osmé místo před dalšího z českých závodníků Františka Vojtíška. V hodnocení španělského poháru (COPA DE ESPANA) byl Lacko dokonce dvakrát na stupních vítězů - vždy za druhé místo. A protože tato bodovaná soutěž v Jaramě již končí, jsou k dispozici i její konečné výsledky.

První místo obsadil Španěl Antonio Albacete (MAN, 212 bodů), druhý skončil Portugalec Jose Rodrigues (MAN, 149 bodů) a na třetím místě, se ziskem 114 bodů (z celkem patnácti zúčastněných jezdců), se umístil Adam Lacko. Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne počátkem prosince v Madridu. Soutěž evropského poháru ale vyvrcholí poslední říjnový víkend ve francouzském Le Mans.



Výsledky:

Sobota - kvalifikace: 1. Oestreich (Německo-Mercedes), 2. Körber (Němeccko-Buggyra), 3. Albacete (Španělsko-MAN), ... ,
6. Lacko (ČR-MAN), 7. Vojtíšek (ČR-Renault), ... , 9. Vršecký (ČR-Buggyra)

Sobota - pohárový závod: 1. Albacete (Španělsko-MAN), 2. Körber (Německo-Buggyra), 3. Oestreich (Německo-Mercedes), ... , 6. Lacko (ČR-MAN), ... , 8. Vojtíšek (ČR-Renault), Vršecký - nestartoval pro poruchu motoru

Neděle - kvalifikace: 1. Hahn (Německo-Mercedes), 2. Albacete (Španělsko-MAN), 3. Bösiger (Švýcarsko-MAN), ... ,
6. Lacko (ČR-MAN), ... , 18. Vojtíšek (ČR-Renault), Vršecký - nestartoval pro poruchu motoru

Neděle - pohárový závod: 1. Albacete (Španělsko-MAN), 2. Bösiger (Švýcarsko-MAN), 3. Markus Altenstrasser (Rakousko-MAN), ... , 5. Lacko (ČR-MAN), ... , 10. Vojtíšek (ČR-Renault), Vršecký - nestartoval pro poruchu motoru

Průběžné pořadí: 1. Albacete (Španělsko-MAN) 301 bodů, 2. Körber (Buggyra) 269 bodů, 3. Hahn (Německo-Mercedes) 245 bodů, ... , 5. Vršecký (ČR-Buggyra) 188 bodů, ... , 7. Pulič (Chorvatsko-Mercedes) 109 bodů, 8. Lacko (ČR-MAN) 88 bodů, 9. Vojtíšek (ČR-Renault) 78 bodů, ...

 

PR


 
 
Fotogalerie:   F3000 International Masters při WTCC 2006 v Brně od Jirky Navrkala

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose