www.car.cz
 

Bösiger podepsal Buggyře. Oficiálně potvrzeno !!
     9.1.2007 10:23 - tisková zpráva


V pátek 5. ledna 2007 byla ve švýcarském Langenthalu poblíž Basileje podepsána smlouva mezi vedením týmu Buggyra International Racing System a švýcarským jezdcem  Markusem Bösigerem.

 

Pátý muž posledních dvou šampionátů tak nahradí v týmu Gerda Körbera. „Smlouva byla uzavřena na rok s roční opcí,“ potvrdil týmový manažer Martin Landsdorf s tím, že Bösiger byl největším favoritem na zisk postu po Körberovi.

 

Byli jsme rozhodnuti prakticky po listopadovém testování v Mostě. Nechtěli jsme ale nic uspěchat a předbíhat události. Na detailech smlouvy se pracovalo ještě den před jejím podpisem. Veškerá jednání probíhala velmi korektně a na vysoké profesionální úrovni.“
¨

Technický ředitel Buggyry Mario Kress si od příchodu Bösigera slibuje nový impuls pro práci celého týmu. Ve smlouvě je rovněž obsažena klauzule týkající se testování a podílu švýcarského jezdce na technickém vývoji. „Markus je velmi zkušený a rychlý jezdec, známe se velmi dobře. Nemám sebemenší důvod pochybovat o jeho kvalitách i přínosu pro tým,“ dodal Kress po podpisu smlouvy.

 

Markus Bösiger pak hodlá v letošní sezóně zaútočit na umístění mezi třemi nejlepšími jezdci šampionátu. Jeho nejlepším loňským umístěním bylo druhé místo z Jaramy, letos věří v podstatně lepší výsledky. O jeho přestupu od značky MAN k Buggyře rozhodla především týmová atmosféra  a maximální snaha vyhovět jezdci.

 

Hned po odjetí několika kol v Mostě jsem konstatoval, že Buggyra je auto postavené jezdci na míru. Z vlastní zkušenosti rovněž vím, že mechanici spolu s inženýry jsou schopni  velmi flexibilně reagovat na požadavky jezdce. Věřím v úspěch.“

Vizitka Markuse Bösigera

Markus Bösiger se narodil 20.8.1957 ve Švýcarsku. Do svých třiceti let se věnoval budování firmy. V roce 1987 zahájil svou sportovní kariéru závody silničních sajdkár. O čtyři roky později se již mohl radovat z titulu vicemistra světa!!! Truckracingu se věnuje od roku 1999. Ve své první sezóně skončil se závodním speciálem MAN ve třídě Super Race Truck celkově desátý.

 

Následující rok dojel osmý, v posledním závodě sezóny v Jaramě slavil první pohárového vítězství. V roce 2001 bojoval až do posledního závodu o mistrovský titul. Nakonec skončil druhý, na své konto si připsal vítězství na okruzích A1 Ring, Alastaro a Most. Po odchodu značky MAN ze šampionátu působil jednu sezónu v týmu Petera Müllera na voze Tatra.

 

Vyhrál závody v Nogaru a Alastaro, celkově byl čtvrtý. Následovala dvouletá trucková pauza, v jejímž průběhu Bösiger jezdil závody cestovních vozů. V sezónách 2005-2006 skončil se závodním speciálem MAN ve třídě Race Truck na pátém a šestém místě, přičemž vyhrál pohárový závod v Misanu 2005.

 

 PR


 
 
Fotogalerie:   Albacete 06 a kolize Lacka, foto Oscar Hoogendorn

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose