www.car.cz
 

První slovenský kopec patřil Davidu Komárkovi
     30.5.2012 23:11 - Jirka Navrkal


Po třítýdenní pauze pokračoval letošní seriál Liqui Moly Berg Cup 2012 na 2600 metrů dlouhé trati mezi Budčí a Ostrou Lúkou nedaleko Zvolena. K závodu o Ostrolúcký pohár 2012 přijelo bojovat 63 jezdců na soudobých vozech a 12 historiků.

 

Celému startovnímu poli opět vévodili jezdci Liqui Moly Komvet Racingu. Oba závody vyhrál David Komárek na voze Norma M20F. V sobotu zajel v obou jízdách čas těsně nad 1:13 min. V neděli mu stačilo k vítězství dosáhnout času nad 1:14 min. Druhé místo patřilo dalšímu vozu Norma M20F, který pilotoval Jakub Trnka. Také třetí místo obsadil další jezdec LMKRT Marek Rybníček na Mitsubishi Eclipse EVO 650. V sobotu  skončil Jiří Špalek na Mitsubishi Lancer WRC 05 čtvrtý, v neděli toto umístění neobhájil a skončil na šestém místě. Dvakrát pátý dojel na devítkovém Lanceru Drahoš Šubert. S přehledem vyhrál dvakrát třídu šestnáctistovek Vojta Staněk na Peugeotu 106 Maxi a v celkovém pořadí skončil čtrnáctý a devatenáctý. Sedmnáctý v sobotu a patnáctý v neděli byl Richard Meixner na osmičkovém Lanceru. Smůla po Zámeckém vrchu se dál lepí obrazně na paty Martinu Zemanovi na Mitsubishi Lancer EVO VI. Po sobotním kontaktu se svodidly nemohl pokračovat a v neděli ho vyřadila porucha motoru.

Nad nedělním závodem visel stín nočního řádění neznámých pachatelů v parkovišti závodních vozů. Nenechaví pobertové pokradli několika jezdcům a týmům různá vybavení. K postiženým patřil i LMKRT, kterému byla odcizena elektrocentrála.

 

Dalším závodem bude Vrbenský vrch na trati ve Vrbně pod Praděděm o prvním prázdninovém víkendu 30.6. – 1.7.2012.

 

Výsledky sobotního závodu: ZDE

Výsledky nedělního závodu: ZDE

 

 

TZ Liqui Moly Komvet Racing Team

foto : Lukáš Vicián


 
 
Fotogalerie:   Zámecký vrch 2012

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose