www.car.cz
 

Jarní Slovácký kopec 2005 u Následovic - vyhrál Zmeškal
     3.5.2005 19:10 - tisková zpráva


SLOVÁCKÉMU KOPCI KRALOVAL ZMEŠKAL
 
Je neděle večer, je po závodech. Dlouho připravovaná akce skončila. Za krásného počasí se závodů zúčastnilo na 70 jezdců z České a Slovenské republiky. Startovní pole vyšperkovaly krásné formule, dva rychlé slovenské vozy BMW M3 skupiny N, silné závodní stroje skupiny M, několik historických vozů, převážně škodovek a mnoho dalších zajímavých automobilů. Na startu se objevilo několik nadějných mladíků, kteří byli dokonce i na stupních vítězů, a to zejména Mlejnek Josef jr. a Dohnálek Josef jr.

Nejmladším byl teprve 14-ti letý Tomáš Kašpárek se silnou kitovou felicií. Celkovému pořadí po oba dva dny kraloval Miloš Zmeškal, se svojí novou formulí Dallara F3. Dařilo se i domácímu týmu ARC Kyjov, který obsadil dvě druhá místa a tři třetí místa. Nejúspěšnějším z nich byl Marek Jandásek se Škodou 130 RS ve třídě HA-1300 ccm. Opět škoda, že se závodů nezúčastnili předem přihlášení jezdci, kteří až na vyjímky bez omluvy na závody prostě nepřijeli. Ale i tak to byla akce velmi podařená, kterou sledovalo po dva dny 2000 spokojených diváků.

Závody proběhly bez velkých problémů, pořadatelé, traťáci, časoměřiči a ostatní, si své úkoly svědomitě plnili. Víkend okořenilo několik bouraček či karambolů, ale vše dopadlo dobře. Dík patří starostce Násedlovic paní Mokré, která s velkým zaujetím tyto závody podporuje a poskytuje veškerou pomoc a zázemí nutné k vytvoření těchto závodů.

Poděkování patří i jezdcům a týmům, kteří se po celý víkend vzorně chovali a nezanechali za sebou nepořádek v depu. Tato akce měla úspěch i díky mediálním partnerům, kterým se podařilo tyto závody dostat mezi motoristické fanoušky,  takže poděkování patří i jim.

Pevně věříme, že podzimní finále MČR FMS, bude minimálně stejně kvalitní jako tento první dvojzávod.

V průběhu tohoto týdne se objeví fotky z tohoto závodu na webu (www.slovackykopec.cz), takže stačí kliknout na fotogalerii Slováckého kopce.

Výsledky Slováckého kopce zde.


 
 
Fotogalerie:   Milan Svoboda na Rechbergu 2005

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose