www.car.cz
 

Ecce Homo Racing Team po předsezóním testování a před Drakem
     8.4.2007 07:33 - tisková zpráva


V pátek 6.dubna probíhal na brněnském Masarykově okruhu volný testovací den pro závodní týmy. Testů využil i Ecce Homo Racing Team k vyzkoušení své techniky před Brněnským Drakem, který se koná již tuto neděli.

 

Ecce Homo Racing Team přijel do Brna se dvěma vozy >> Škoda Felicia MK I.  pro skupinu M do 1400 a VW Golf – M do 2000. Oba vozy jsou divákům známy z předešlých let.

 

Škoda Felicia MK I. byla přestavěna z vozu skupiny A, se kterým se na některých závodech v loňkém roce objevil Karel Kusý. Vůz bude v letošním roce pilotovat Honza „Pinďa“ Kašpárek teprve 14ti letý mladší syn Milana. Ten poprvé usedl do závodního auta právě v pátek při testu na brněnském automotodromu. První kola byla poznamenána poznáním samotného vozu a přivyknutí všem potřebným úkonům, které k řízení závodního vozu patří.

 

Po první testovací části byl Honza seznámen i s profilem trati, takže se pomalu začalo spekulovat o zajetí nějakého ryhlejšího času. Hned na začátku druhé části testů zajel Honza docela slušný čas 2“45 ( s ohledem na jezdcovy zkušenosti) což znamenalo zrychlení o 40 sekund oproti jízdě první. V jednom z ryhlých kol poznal Honza dokonce i druhou stránku závodění, když překročil hranici svého vozu a vykroužil své premiérové „hodiny“.

 

Honza odjížděl společně z celým Ecce Homo Racing Teamem z Brna spokojen s dosaženými výsledky po prvním dni za volantem závodního vozu a už se těší na první ostrý závod sezóny – nedělního Brněnského Draka.

 

Druhý vůz VW Golf byl dříve pilotován Markem Rybníčkem. Tento vůz byl loni na podzim zakoupen Ecce Homo Racing Teamem, byl kompletně zrepasován, dostal nové týmové zbarvení a co se týče techniky byl opatřen sekvenční převodovkou Sadev. Vůz otestoval hlavní pilot týmu Milan Kašpárek. Testy proběhly zcela bez technikých problémů.

 

Vůz netestoval Milan náhodou. Zúčastní se s ním úvodních dvou závodů na Brněnském Draku, protože jeho vůz Škoda Fabia není ještě zcela připraven. Milan si Golfa pohvaloval s tím, že pro přírodní tratě závodů do vrchu je vůz skvěle připraven pro souboje se špičkou skupiny M.

 

VW Golf bude po Brněnském Draku k pronajmutí. Bližší informace naleznete na týmových stránkách www.milankasparek.com.

 

 

 

Lukáš Cholasta

 

 


 
 
Fotogalerie:   Valaška 2007 od Pavla a Tondy Malého

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose