www.car.cz
 

V Náměšti nad Oslavou kraloval Miloš Beneš
     tisková zpráva


Již první sobotní tréninková jízda naznačila jak by se měl odvíjet souboj na trati Zámeckého vrchu v Náměšti nad Oslavou , třetího a čtvrtého podniku Mistrovství České republiky v závodech automobilů do vrchu. V ní totiž zajel nejrychlejší čas Miloš Beneš , jezdec GMS RACING TEAMU Lanškroun na závodním speciálu LUCCHINI P3 96M/BMW , který prošel přes zimu důkladnou repasí a po testování na autodromu v Mostě byl pečlivě vyladěn.

V nových barvách patřil mezi nejhezčí vozy startovního pole a Miloš porazil svého největšího rivala Otakara Krámského na Oselle . Všem bylo tudíž jasno , jak se bude vyvíjet souboj mezi těmito dvěma rivaly i v závodě. Bohužel všemu bylo ale jinak , když Otakar Krámský ve druhé tréninkové jízdě chyboval a značně poškodil svoji Osellu po havárii v poslední zatáčce před cílem , takže do závodu vůbec nenastoupil.

V první závodní jízdě sobotního závodu Miloš Beneš „zatáhnul „ takovým způsobem, že překonal rekord trati a v druhé jízdě již jen kontroloval svoje postavení na nejvyšší příčce absolutního pořadí. , nutno ovšem podotknout opět nejrychlejším časem druhé jízdy.Zvítězil tak před neustále zrychlujícím Dušanem Nevěřilem na stroji LOLA ZYTEC F 3000 a Milanem Svobodou na Reynardu 032 z JSC Pelhřimov.

„Auto bylo perfektně nastaveno a po testování v Mostě jsem byl i dobře rozjetý , a to se ukázalo na první velmi rychlé jízdě. Z překonání rekordu mám opravdu radost , protože na zdejší trať mám i jiné vzpomínky“ prohlásil Beneš po prvním závodním dnu.

Nedělní ráno nevěštilo nic dobrého z hlediska počasí a předpověď se také vyplnila , když těsně před začátkem první jízdy začalo hustě pršet a tak se startovalo na mokrých pneumatikách . I v dešti však zajel nejrychleji Miloš Beneš , překvapivě před Tomášem Vavřincem na čtyřkolce Lancia Delta Integrale. Na druhou a třetí jízdu byla trať už celkem oschlá , takže většina jezdců volila opět slicky .

V součtu dvou „suchých jízd“ byl Miloš opět nejrychlejší a stal se tak víkendovým králem „Zámeckého vrchu“.
Dalším závodem bude o posledním květnovém víkendu populární „Ústecká jednadvacítka“ na známé trati v Ústí nad Orlicí .
Ostatní výsledky , časy a foto zde

 

tisk info


 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose