www.car.cz
 

Další otevřený dopis funkcionářům FASu. Tentokrát od vrchařů
     tisková zpráva


Vážení funkcionáři FASu,

rádi bychom Vás upozornili na kuriozní situaci, která vznikla na prvním závodě MČR v Náměšti nad Oslavou.
V propozicích na tento závod je napsáno, že v případě účasti méně než 70 jezdců, bude ředitelem přidána třetí závodní jízda s tím, že první dvě jsou povinné. Na základě tohoto bodu byla svolána mimořádná rozprava s jezdci před závodem v 8.30 hod za účasti ředitele závodu Ivana Rybníčka a sportovního komisaře Adolfa Fešárka.

Na dotaz jezdce Petra Vojáčka zda jsou všechny tři jízdy povinné, bylo ředitelem závodu vysvětleno, že první dvě jízdy jsou povinné a třetí jako bonus, a tudíž v případě poruchy nebo nedokončení první či druhé povinné jízdy nebude jezdec klasifikován v celkovém hodnocení závodu.

Na opakovaný dotaz jezdce Jaromíra Malého, mu bylo na příkladu opět potvrzeno, že pokud nedokončí první nebo druhou jízdu, nebude klasifikován. K údivu všech zúčastněných jezdců nastoupil místní jezdec ASK Náměšť Martin Rybníček po nedokončené první jízdě do dalších jízd. Na dotaz jezdců odpověděl, že se jedná o tréninkové jízdy povolené ředitelem závodu.

Tomu odpovídaly i po skončení závodu vyvěšené výsledky v protestní lhůtě na oficiální vývěsce, kde u jezdce Rybníčka bylo místo skutečnosti DNF uvedeno DNS, z čehož vyplývalo, že postup deklarovaný ředitelem závodu je dodržen. Nicméně v oficiálních výsledcích po protestní lhůtě se v listině namísto DNS objevilo DNF a jezdec byl klasifikován v rozporu s pravidly o započítávaných jízdách dle ranní rozpravy. Tím byla poškozena sportovní hodnota podniku.

Po všeobecném nesouhlasu jezdců sportovní komisař Adolf Fešárek vysvětlil, že rada sportovních komisařů v průběhu dne přehodnotila ohlášená pravidla a tudíž je vše v pořádku. K této změně však nebyly žádné prováděcí ustanovení, ani jiným způsobem nebyly jezdci o této změně informováni.


Tento postup považujeme za ryze účelový a vůči všem ostatním účastníkům závodu nesportovní.
Žádáme tímto vedení FAS AČR o projednání tohoto případu a vyřešení této situace tak, aby se v budoucnu nemohla opakovat.


Za výkonný výbor Asociace jezdců - ZAV Eduard PATERA



 
© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose