www.car.cz
 

Křemen junior se těší na „papíry“ a do Tišnova na premiéru v rallye.
     10.5.2007 18:57 - Pavel Jelínek


Další závod vrchařského KW Berg Trophy 2007 absolvoval o prvním květnovém víkendu mladoboleslavský mladík Michal Křemen, který se opět posadil do špičkového Mitsubishi Lancer EVO IX. zlínského týmu ANVEL.

 

Šampionát letos poprvé zavítal na Slovensko a to do Zvolenu. Celkem zde na trati Ostré Lúky dlouhé 2550 m startovala stovka jezdců z České republiky, Slovenska, ale i Polska, a oba dny byly ve znamení přívalů deště. Tréninky se jely na mokré trati, při vlastních závodních jízdách trať postupně osychala.

 

„Byl to docela pěkný kopec, bylo to skoro pořád z levé do pravé a byla tam jen jedna delší rovina s horizontem a docela prudké stoupání...Ale já mám raději takové rychlejší tratě,“ popisuje vlastní trať závodu sedmnáctiletý Michal  Křemen.

 

„Konkurence byla prakticky stejná, jako při mém posledním startu před měsícem v Násedlovicích. V juniorech jsme se prali s Dominikem Opatřilem, jenže jim netlačilo turbo, takže mu to tak nejelo.Ve třidě samozřejme nechyběl Martin Šípek (BMW M3) a opět Dominik,“ pokračuje.

 

„Sobota byla vcelku dobrá, i když si Michal ještě nebyl 100% jistý, takže časy byly o něco pomalejší, ale na druhé místo to stačilo. Takže v týmu samozřejmě spokojenost,“ hodnotil synův výkon Zdeněk Křemen.

 

„Večer ze soboty na neděli pršelo a v neděli ráno už jen tak mrholilo, takže jsem byl rád, že jsi můžu s micákem vyzkoušet jízdu na mokru na mokrých gumách. Druhý trénink jsem zajel o dvě vteřiny pomaleji, než na suchu, a ještě tam bylo něco pro diváky, takže za mokra absolutní spokojenost. Hlavně mi dal Láda Barvík opravdu skvělé gumy, které na mokru krásně fungovaly,“ líčí Michal a pokračuje : “No a pak přišla první závodní jízda a také hodně laborováni s pneumatikami, ale jeli jsme mokré, protože nahoře to prý bylo „usmrkané“... Po vyjetí nahoru jsem viděl, že to byla dobrá volba a zajel jsem čas o vteřinu a tři desetiny rychlejší, jak Martin Šípek, takže veliká spokojenost !

 

No a před druhou závodní jízdou už trať byla skoro suchá, ale místy ještě navlhlá, tak jsme auto zvedli a nachystali obě směsi a čekali na poslední chvíli, jestli náhodou opět nezaprší, protože celý víkend se tam honily mraky a občas spadlo pár kapek... Těsně před startem jsme nakonec nasadili suché pneu,. Povedlo se mi odstartovat zatím nejlépe ze všech startu, co s evo pamatuju - a že jich moc nebylo :o))) - ale zhruba v páté zatáčce začala zlobit skřiň, respektive začala prokluzovat spojka, tak jsem auto odstavil a odstoupil z prvního místa ve třídě a druhého absolutně... Škoda!

 

Jinak auto fungovalo celý víkend na jedničku... Chyby jsem dělal jenom já a to třeba v tom, že jsem auto posílal zbytečně rychle do zatáček a začalo se hrnout, takže jsem ztrácel na výjezdu. Ale pak už jsem tyto ztráty eliminoval a vše vypadalo slibně – no, jenže cíl je u vrchů až nahoře....,“ rozebírá  závod mladý jezdec.

 

 

Již v závěru tohoto měsíce pak Křemen junior dostane řidičák a již nyní se těší na vyzkoušení další vysněné disciplíny – rallye. Prvním startem bude Eurostroj rallye v Tišnově.

 

„V životě jsem tam nebyl ani jako divák, ani třeba jako turista na kole :o))) Takže to tam vůbec neznám. Už se ale moc  těším. V kopcich ale nekončíme a myslím, že dokud nemůzu vlastně nikde jinde s Evem startovat, tak kopce jsou ideální volba. Takže se určitě ješte svezu na některých dalších závodech do vrchu,“ zakončuje povídání Michal.

 

Další závod KW Berg Trophy 2007 se jede za necelé dva týdny opět na Slovensku a to v Partizánském, ale zde Michal startovat nebude. Eurostroj rallye Tišnov se jede o druhém  červnovém víkendu.

 

 

Tisková zpráva Anvel Racing Teamu

 

 

Pavel Jelínek

mediaservis

732 223456

 

 

Více na : www.anvel.cz

               www.berg-trophy.cz

               www.slovackykopec.cz

                www.rallyvyskov.cz


 
 
Fotogalerie:   Mimoňské Války XI 5.5.2007

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose