www.car.cz
 

Milan Svoboda na ECCE HOMO obhajuje loňský evropský bronz.
     1.6.2007 23:03 - tisková zpráva


Minulý víkend na závodech do vrchu v Ústí nad Orlicí poznamenalo výsledky  závodů hlavně počasí. V sobotním závodu dojel Milan 5., v nedělním utrpěl vítězství - jak on s úsměvem na tváři říká…
 
“Startoval jsem za národní formulí Jirky Hrbáče. Ten však zhruba v polovině trati vylétl do lesa. Když jsem přijížděl na místo jeho nehody, viděl jsem, jak sedí ve škarpě se zkrvavenou tváří. Za pomoci diváků a pořadatelů jsme mu poskytli první pomoc. Minerálkami jsme mu vymývali kyselinu z obličeje až do příjezdu záchranky….”
 
Opravnou jízdu Milan pak již musel absolvovat na mokru a nebyla tudíž šance bojovat se soupeři, kteří měli odjeto na suchu. Rozhodl se proto nasadit staré loňské pneumatiky, protože věděl, že sebelepší jízdou na mokru nemá šanci na lepší umístění v absolutním pořadí.
 
V neděli ale Boží mlýny odměnily Milana za sobotní počínání a jeho největším soupeřům napršelo, takže měl obhajobu loňského prvenství na této trati podstatně zjednodušenou.
 
Tento víkend startuje ve Šternberku tradiční ECCE HOMO, což je svátek českých fandů, protože do moravské MEKKY vrchařů přijedou ti nejlepší z celé Evropy. Milan Svoboda zde vloni dokázal na mokré trati ujet všem a v součtu mokré a následné suché jízdy zaznamenal životní úspěch v podobě absolutního bronzu.
 
“Letos si tipuji, že králem bude Ander Vilarino. Po loňském zranění na Rechbergu a následném vynechání celé sezóny je ale letos ve vynikající formě a na suchu by asi neměl najít soupeře. Osobně si myslím, že ani Dušan Nevěřil není bez šancí na absolutní prvenství, protože jeho auto má kontrolu trakce, je velmi rychlé a Dušan se  do toho také umí statečně opřít, navíc je skoro doma, tak bude mít jistě obrovskou motivaci“.
 
V kuloárech se proslýchá, že do Šternberka by mohl přijet s opravenou formulí i Otakar Krámský, který ji prý usilovně opravuje po těžké havárii v Náměšti. Milan Svoboda se bude snažit opět se svojí dvoulitrovou Dallarou pozlobit soupeře na třítisícovkách.
“Šternberk je velmi rychlá a technická trať. Naše šance budou, pokud Svatý Petr zakropí, ale i na suchu bych chtěl být rychlejší, než vloni. Konečně se nám podařilo plně opravit převodovku po španělském problému. Nové auto je sice o něco těžší, než to loňské, ale přibylo skoro 50 koní a to by se mělo projevit!”
 
V pelhřimovském týmu navíc odstartují i Josef Tóth s Milanovým loňským vozem, který zatím sbírá zkušenosti, ale postupně se zrychluje. Dále Edita Prášková, která se blýskla na minulých závodech v Ústí nad Orlicí skvělou jízdou a Šternberk by mohl ještě více vyhovovat jejímu jezdeckému stylu a překvapit by mohl její otec Jarda Prášek s rychlým historikem Chevronem F2. Je tedy určitě na co se těšit!!!!
 
 
 
Tisková informace J.S.C. Racing Pelhřimov
V Pelhřimově 1. června 2007
 
 
Tým :               JSC racing Pelhřimov
Jezdci : Milan Svoboda, Jozef Tóth, Edita Prášková, Jaroslav Prášek
Mechanici :      Milan Šustr, Libor Linhart, Miloslav Vašíček, Miloš Svoboda, Jaroslav Vojna
Propagace :      JSC studio Pelhřimov, Jan Heřmánek, Pavel Jelínek a MotorTip
Technická podpora : ing. Jiří Svoboda, Marek Bureš
Partneři :          Q8 Oils, JSC hydraulika Pelhřimov, JSC studio Pelhřimov, Top Oil Horšovský Týn, Komako Pelhřimov, Montanna Pelhřimov, Chmelař velkoobchod elektro Humpolec, Vydavatelství 999 Pelhřimov,
 
Oficiální týmové stránky : http://www.jscracing.cz/
 
Milan Svoboda – jezdec
 
Datum narození: 25. 3. 1964
Národnost: česká
Stav: ženatý
Bydliště: Pelhřimov
Povolání: podnikatel v oboru hydraulika
Hobby: motorismus
Oblíbené jídlo: svíčková s knedlíkem
Oblíbený nápoj: dobrá slivovice
Oblíbený vůz: Subaru Impreza WRX STI
Oblíbená muzika: Kabát, Argema
Šťastné číslo: 13
První start: 1979 - motocyklové soutěže
Start formule: 1999 - formule Škoda
 
2006 – zisk  titulu absolutního mistra Česka v závodech do vrchu

 
 
Fotogalerie:   Jarní cena Brna 2007 - D4 - foto Jiří Navrkal

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose