www.car.cz
 

Vrbenský vrch v Jeseníkách přivítá další závod KW Bergu
     13.6.2007 13:29 - tisková zpráva


O pozornost si říká Vrbenský vrch v Jeseníkách

VRBNO p. PRADĚDEM•KARLOVICE – V nadcházejícím dalším tropickém víkendu se kolotoč letošní KW Berg Trophy přemístí na Bruntálsko, do známého rekreačního centra Vrbna pod Pradědem v údolí Jeseníků. Závodníci ovšem kola svých vozů nepoženou na nejvyšší moravskou horu Praděd, ale ve směru na Andělskou horu.

Soutěžní úsek se nachází zhruba pět kilometrů od Vrbna, mezi obcemi Karlovice a Pustá Rudná. Příjezd do místa soutěže bude možný od páteční šesté hodiny ranní pokud možno ve směru od Vrbna pod Pradědem. Depo se nachází po pravé straně vozovky a každý jezdec má vyhrazen jedenáctimetrový úsek, což by mělo stačit,“ vysvětluje Martin Pleva, člen pořádajícího AMK Vrbno p. P.

Startovní listina je již maximálně plná, a tak pořadatelé chtějí 120 závodníkům včetně jejich doprovodu nabídnout i mimosoutěžní odreagování. „O víkendu se u nás konají Vrbenské letní slavnosti na kterých například vystoupí skupiny ABBA revival a Ready Kirken,  mistr v ovládání biče Šín a večer se o zábavu postará kapela  Mirabel. V nabídce bude i spousta dalších zajímavostí či lunapark pro děti, takže milovníci motorismu mohou v Jeseníkách prožít krásný víkend,“ doplňuje Martin Pleva opravdu pestrou nabídku.


Jak je tedy vidět, členové automotoklubu dělají maximum pro zdárný průběh závodu, ovšem v letošním druhém ročníku Vrbenského vrchu se budou nespíš muset obejít bez dvou hlavních hvězd loňské premiéry. Držitel nejrychlejšího času Jaroslav Čermák nedávno stornoval svoji přihlášku, rovněž tak s největší pravděpodobností bude na startu chybět absolutní vítěz prvního klání Petr Matějka.

Momentálně jsem ve Slovinsku a nevím zda do Vrbna přijedu. Mám trochu zhuštěný program, pokud bych přijel, tak spíše kvůli propagaci a nikoliv s loni úspěšnou Alfou Romeo 75, ale s vozem BMW,“ vysvětlil absenci ve startovní listině Matějka.

Tříkilometrový asfaltový úsek rozhodně nepatří k nejtěžším v letošním kalendáři, má však svá úskalí.  „Nejzáludnější je třetí zatáčka po startu, kde loni skončili zkušení piloti Sedláček na BMW či Kopecký na Škodě Octavii. Navíc jsme stejně jako loni instalovali dva zpomalovací retardéry, takže i na ty bude potřeba dát pozor,“ upozorňuje v závěru své pozvánky pod krásné jesenické vršky Martin Pleva, který během víkendu samozřejmě usedne i za volant své stovkové Škodovky. Spolu s ním také další domácí jezdci Leopold Pleva, Bronislav Hradil, Martin Šutko a Michal Čapka.


StF


 
 
Fotogalerie:   Dvoulitry z Mostu © VR

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose