www.car.cz
 

Edita Prášková kralovala Suchému vrchu
     19.7.2007 23:00 - tisková zpráva


Mladá nadějná závodnice z Vysočiny letos startuje v týmu JSC Racing pelhřimovského mistra republiky Milana Svobody. Minulý víkendový závod na Suchém vrchu potvrdil, že načichla skvěle atmosféru pelhřimovské stáje a také nezdolným úsilím svého otce Jardy Práška, který auto výborně připravil a celý víkend svoji dceru vedl až k životnímu úspěchu v podobě absolutního double soudobých vozů.

 "Jela jsem v naprosté pohodě, auto skvěle zatáčelo i brzdilo ale celý víkend jsme laborovali s řazením, protože zlobila aretace rychlostních stupňů naší formulky," řekla  po závodu Edita. 

Jarda Prášek k tomu dodává: "Pro mne to bylo hotové peklo, protože vůz je vybaven řídící jednotkou, která při řazení odpojuje vstřikování. Musel jsem všechny tyto systémy odpojit, aby se nestalo, že Edita zůstane stát někde na trati s nepojízdným autem." 

Jarda Prášek věnoval veškeré úsilí tomu, aby Edita zajela ten nejlepší výsledek a důsledkem toho bylo, že se příliš nesoustředil na svůj vlastní závod v kategorii historiků a nereagoval adekvátně na vhozenou rukavici domácího Petra Vondráka.

 "Edita nezklamala a podala skvělý výkon po oba závodní dny. V neděli jsme se s Jardou snažili po telefonu řešit technický problém s řazením, což se nám moc nepovedlo, ale i přes tento handicap to Edita nevzdala a bojovala. Mám z jejího výsledku velkou radost a jsem přesvědčen, že to zdaleka není všechno, co nám Edita se svou Dallarou ukáže," říká Milan Svoboda a  ještě k tomu dodává : "Jen mě mrzí způsob a provedení technické kontroly Editina vozu po nedělním závodě opět ukázal maloměšťácké myšlení některých delegovaných…. Mám skoro pocit, že na tom má někdo zájem, abychom domácí mistrovství nejezdili.

Je to celá řada důvodů – od termínů počínaje – kdy závod na Suchém vrchu je zařazen do jediného volného letního víkendu mezi evropskými závody a mimo jiné se kryje s chorvatským závodem v Čabaru, kam mnozí čeští reprezentanti jedou."


 
 
Fotogalerie:   FIA GT Oschersleben © DDPI

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose