www.car.cz
 

KW Berg-Trophy International 2007pokračoval o víkendu v Násedlovicích
     26.9.2007 19:36 - tisková zpráva


KW Berg-Trophy International 2007 v Násedlovicích -  7°Slovácký kopec "Penzion U Urbana" 2007.

TISKOVÁ ZPRÁVA NÁSEDLOVICE
Za krásného slunného počasí se před tisícovkou diváků představilo 130 jezdců z České republiky, Slovenska a Polska na dokonale připravené trati 7°Slováckého kopce "Penzion U Urbana" v Násedlovicích. Po celý víkend se odehrávaly obrovské souboje jezdců ve všech třídách i v absolutním pořadí.
 
Jezdci vylepšovali svá časová maxima až k neuvěřitelné hranici 1:10 a několik z nich i hluboko pod tento čas. Již poněkolikáté zvítězil v Násedlovicích Miloš Zmeškal (ARC Kyjov), který závodil tentokrát s Dallarou F3 a oba dva dny vyhrál. Dosud závodil s Raltem F3, který na 7°Slováckém kopci "Penzion U Urbana" 2007 pilotoval premiérově Drahomír Lupač (ARC Kyjov): "Pocity po prvních jízdách z formulovým vozem jsou skvělé, je to úplně něco jiného než "plechové" auto. Věřím tomu, že si na formuli v příští sezóně rychle navyknu a budu v Berg-Trophy 2008 důstojným soupeřem pro jezdce v absolutní špičce. Můj obdiv má Tomáš Bek, který zvládá velmi dobře závodit s dvěma vozy. V Násedlovicích jsem si to vyzkoušel a není to nic jednoduchého, přesto o tom na příští rok uvažuji".
 
Druhé místo obsadil v sobotu i neděli Martin Šípek (SVC Motorsport Náchod), který se svým BMW M3 dosáhl času 1:05,67, který je druhým v rekordních tabulkách "plechových" vozů v historii tohoto kopce. Třetí místa v sobotu obsadili Jakub Král (Subaru Impreza) z týmu MK Racing Zlín a v neděli Jaroslav Čermák (Škoda Octavia) z Kovosteel Novitech Sudoměřice. V jednotlivých třídách se nejvíce sešlo jezdců opět ve třídě E1-1400 a to 23! Sobotní souboj vyhrál R.Mach (Suzuki Swift) před druhým D.Fišerem (Škoda 130) a třetím F.Zelenským (Suzuki Swift).
 
Letošní suverén této třídy D.Lupač se svojí Škodou Felicií v sobotu havaroval, takže i se svým dublérem S.Firtlem II dále nepokračovali. V neděli již neuvěřitelnými časy kraloval F.Zelenský, druhý byl s již opraveným vozem D.Lupač a třetí D.Fišer. Bitva byla i ve třídě ST-1400, kde v sobotu zvítězil P.Šebesta (Suzuki Swift), o 0,35 sekundy druhý byl A.Kaderka (Suzuki Swift) a třetí O.Lupač (Suzuki Swift). V neděli se pořadí otočilo a A.Kaderka zvítězil o 0,59 sekundy před P.Šebestou. Třetí již s velkým odstupem byl R.Kepeň (Opel Corsa).
 
Ve třídě ST+2000 si to celý víkend mezi sebou rozdávali R.Dobeš (Ford Escort Cosworth) a J.Kobrle (BMW 328). V sobotu byl druhý Dobeš o 0,67 sekundy lepší jak třetí Kobrle. V neděli již byl první Kobrle rychlejší 0,75 sekundy než Dobeš. V sobotu jim ale suverénně ujel vítěz J.Král (Subaru Impreza).
 
V Násedlovicích byla znovu vyhlašována i ATS Juniorská trofej. V konkurenci 12-ti mladíků zvítězil v součtu za oba dny Stanislav Firtl III (Suzuki Swift) z pořádajícího ARC Kyjov. V sobotu byl pouze rychlejší Dominik Opatřil (VW Golf VR6), ale v neděli závod nedokončil. Tento 17-ti letý jezdec byl v sobotním absolutním pořadí všech 127 závodníků na sedmém místě!  Nejmladší z Firtlů si zároveň upevnil první místo v této trofeji před posledním dvouzávodem: "Na posledním závodě se rozhodne a nic není jisté. Kdybych tuto trofej vyhrál, tak bych byl po své první vrchařské sezóně hodně překvapen. Zajeté časy v Násedlovicích, ale napovídají, že se mohu měřit i s mnohem zkušenějšími a hlavně staršími jezdci". 
 
Velké finále KW Berg-Trophy International 2007 se odehraje 6.-7. 10. v Bánovcích nad Bebravou na známém a jezdci oblíbeném Jankově Vŕšku. Současný stav přihlášených jezdců, kterých je k dnešnímu dni 140, opravdu slibuje velké boje o poslední body tohoto mezinárodního seriálu.
 
 
Stanislav Firtl
promotér KW Berg-Trophy International 2007
www.berg-trophy.cz
 
 
PR

 
 
Fotogalerie:   ME Rallycross Sosnová 2007, foto Pavel Douša

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose