www.car.cz
 

Nutrend racing na velmi smutném Zámeckém vrchu se dvěma vozy
     6.5.2008 11:53 - tisková zpráva


Úvodní závod Mezinárodního mistrovství České republiky přivítalo o uplynulém víkendu moravské městečko Náměšť nad Oslavou. K tradičnímu dvojzávodu zde nastoupili hned dva zástupci teamu Nutrend racing, Václav Janík a Lukáš Kresta.

Sobotní počasí bylo velmi proměnlivé a neustále míchalo pořadím. Václav Janík, který startoval s vozem BMW E46 v nejpočetnější skupině E1 si po dopoledním tréninku držel druhé místo ve skupině. V samotném odpoledním závodu, se po dvou odjetých jízdách Janík stále držel na druhém místě. Při startu třetí závodní jízdy se spustil silný déšť a Vašek se na mokré trati posunul na první místo ve skupině.

Pak ale Petr Líbal požádal o opravnou jízdu, která proběhla již na suché trati a zajel čas, který Janíka posunul opět na stříbrnou pozici. Lukáš Kresta, který startoval ve skupině A s vozem BMW M3, měl v Náměšti svou jezdeckou premiéru. Na trať i vůz si postupně zvykal a každou jízdu se hned o několik vteřin zlepšoval. Výsledkem nakonec bylo páté místo ve skupině A.

V neděli se počasí umoudřilo a dopolední trénink byl odjetý na suchu. Václav Janík po problémech s převodovkou získal v tréninku páté místo skupině E1 a pátého místo ve skupině A dosáhl i Lukáš Kresta. Start do samotného nedělního závodu byl však umožněn jen zhruba polovině jezdců.

Při jízdě formulových vozů došlo k tragické havárii našeho kamaráda a vynikajícího jezdce Miroslava Fajkuse. Po této velice smutné události byl v Náměšti celý nedělní závod zrušen.

Kopcový program teamu Nutrend racing nyní pokračuje závodem Mistrovství Evropy ve Španělsku, kde nastoupí Václav Janík ve skupině A s vozem Mitsubishi Lancer Evo VIII.



PR

 
 
Fotogalerie:   Zámecký vrch 2008 - sobota, foto Jaroslav Mareček

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose