www.car.cz
 

Milan Svoboda ve Šternberku v silné konkurenci na slušném osmém místě
     3.6.2008 23:08 - tisková zpráva


ECCE HOMO ŠTERNBERK 2008

 

 

   Nejproslulejší vrchařský závod u nás, který je zároveň zařazený i do Mistrovství Evropy, se konal uplynulý víkend ve Šternberku. Trať dlouhá necelých osm kilometrů byla lemovaná davy nadšených diváků, kteří tak umocňovali atmosféru rychlých vozů.

 

Tradičně se zde objevila evropská špička v závodech do vrchu na silných vozech F3000 a skupiny CN, jako je L.Regal, S.Faggioli, L. Szász a mnoho dalších, které na českých kopcích běžně nevídáme.

 

Na Ecce Homo přijeli bojovat i jezdci našeho týmu- Milan Svoboda, Edita Prášková a Jaroslav Prášek. Milan Svoboda se svým vozem formule Dallara je v Evropě dobře známý a také zde potvrdil svoje jezdecké kvality. Výbornými časy, které se na výsledkové listině lehko zařadí mezi silnější kubatury, dokázal vybojovat krásné osmé místo absolutně a první ve třídě do dvou litrů.

 

Nebýt drobného problému se řazením v první jízdě, mohl být výsledek ještě o něco lepší. Edita Prášková se opět potýkala s problémy s motorem v její formuli. Po nedojeté tréninkové jízdě se zdálo, že pro ni tento závodní víkend skončil. Pilnou prací mechaniků do pozdních nočních hodin se nakonec podařilo motor opravit a Edita tak mohla v neděli závodit.

 

Sedmnáctým místem absolutně, třetím ve třídě a pohárem pro nejrychlejší ženu, tak nebyla práce mechaniků zbytečná. Jaroslav Prášek tolik štěstí neměl a bohužel i jemu se motor ve F2 Chevron v nedělní první závodní jízdě porouchal a závod tak nedokončil.

 

Celý závod absolutně vyhrál francouzský pilot Lionel Regal na svém voze F 3000  Reynard. Svými časy se přiblížil  A. Vilariňovi, který zde drží rekord, ale pokořit se mu ho tento rok nepodařilo.     

 

PR

 

 

TISKOVÁ ZPRÁVA TEAMU JSC RACING

 

Cíl neviděl z našich  Krámský, ani Beneš.

 

Výsledky _ Šternberk 2008 :

 

RÉGAL Lionel (F)  REYNARD 01L                   

FAGGIOLI Simone (I) OSELLA PA27                   

SZÁSZ László (H) REYNARD - ZYTEK F3000        

NEVĚŘIL Dušan (CZ)LOLA B03/50         

BORMOLINI Fausto (I) REYNARD 95D         

KRAJČI Jaroslav (SK)LOLA B02/50               

NAPIONE Renzo (I)  REYNARD K02               

SVOBODA Milan (CZ) DALLARA STV 302               

EVANS Lanfranco (I) OSELLA PA20 S    

KOSTRUH David (CZ) NORMA M 20      


 
 
Fotogalerie:   ECCE HOMO 2008 od Pavla a Tondy Malých

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose