www.car.cz
 

Jihomoravané se v maďarském Parádsasváru dostali na druhé místo v týmech
     12.6.2008 21:41 - tisková zpráva


Bez nejlepšího člena Filipa Zelenského startoval Igol Berg-Trophy Team v maďarském Parádsasváru v rámci KW Berg-Trophy International 2008.

 

Po oba závodní dny atakoval přední umístění v absolutním pořadí hlavně domácí jezdec János Farkas (Subaru Impreza), který obsadil v sobotu výborné páté místo a neděli šesté. Ve své třídě E1+2000 byl třetí a druhý, takže dokonale splnil očekávání celého teamu. Do TOP 10 v absolutním pořadí se prokousal v neděli i František Ančík (Seat Ibiza Cupra).

 

Ve své třídě E1-2000 byl po problémech s turbem v sobotu sedmý, ale v neděli již druhý. V té samé třídě startoval i Stanislav Firtl (Seat Ibiza Cupra) a po zlepšeném výkonu z toho bylo páté a čtvrté místo. Nejmladší člen teamu Stanislav Firtl jr. (Renault Clio) nejenže kraloval Pneu Plus Juniorské trofeji, ale bojoval o vítězství ve třídě S-2000.

 

V pátek se zkušeným Tomášem Bekem ještě prohrál, ale v neděli již stanul premiérově na prvním místě v mezinárodní části seriálu. Tímto výsledkem se dostal i na první místo v celkovém hodnocení třídy. Poslední člen, který soutěžil v barvách teamu byl polský Krzysztof Kogut (Fiat Cinquecento). V sobotu v málo obsazené třídě zvítězil, ale v neděli havaroval. Narazil do svodidel a auto je z přední části dosti poškozeno.

 

Po těchto velmi dobrých výkonech se Igol Berg-Trophy Team dostal v Mauritz Týmové trofeji na skvělé druhé místo. Toto umístění bude chtít udržet i po tomto víkendu, kdy seriál pokračuje závody ve slovenském Breznu-Čiernom Balogu.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   Ecce Homo 2008 objektivem Pavla Jelínka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose