www.car.cz
 

Pelhřimovský kopec se vrací, konkurence se rýsuje
     17.6.2008 08:17 - tisková zpráva


Pelhřimovský kopec 2008, to je název znovu vzniklého závodu, který se vrací k tradici závodů do vrchu v tomto městě. Tohoto úkolu se ujali organizátoři z Rallye klubu Pelhřimov v čele s Richardem Gnojkem a budou tento víkend připraveni přivítat jezdce v rámci KW Berg-Trophy Regional West 2008.

 

Trať závodu měří 2500 metrů s převýšením 139 metrů a je ve směru Pelhřimov – Putimov (Křemešník). Malebné město Pelhřimov se nachází přibližně na polovině cesty po dálnici D1 mezi Prahou a Brnem. Toto město se právem nazývá „Bránou Vysočiny“ pro své umístění na okraji Českomoravské vrchoviny.

 

Historie města spadá až do 12. století, kdy jsou první zmínky o původní osadě. Podle pověsti však město založil v l. 1225 - 1226 pražský biskup Pelegrin (Pelhřimov), který se stavil u místní studánky cestou do Říma. Tomu odpovídá také městský znak s podobou poutníka v bráně mezi dvěma věžemi. Na počátku 13. století po vyplenění původní osady Vítkem z Hluboké došlo k založení nového města na pravidelném půdorysu, který je v centru zachován dodnes.

 

Rozvoj města příznivě ovlivnila těžba stříbra v okolí Křemešníku. A právě na vrchol tohoto kopce se budou snažit co nejdříve dostat se svými vozy i jezdci, kteří se tohoto víkendového závodu zúčastní. Ve seznamu přihlášených jezdců je zatím 40 jezdců, mezi kterými nechybí i bývalí účastníci KW Berg Cupu 2006 otec a syn Sukovi se svým rychlým vozem Suzuki Swift.

 

K největším favoritům závodu patří ale Rostislav Dobeš (Ford Escort Cosworth), který obsadil třetí místo v absolutním pořadí při závodech v mezinárodní části seriálu o tomto víkendu v Breznu.

 

Mezi nejrychlejší jezdce budou bezesporu patřit i Jaroslav Fikota jr. (Honda CRX), Kolbábek Radek (Ford Sierra 4000), Honců Josef či velezkušený jezdec Jiří Svoboda (oba Škoda Felicia Kit Car). Pro diváky jsou připraveny každý den dvě tréninkové a tři závodní jízdy. Depo i start je přímo ve městě Pelhřimov.

 

PR


 
 
Fotogalerie:   WTCC Brno 2008 a baby , foto David Kárný

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose