www.car.cz
 

Premiérový ročník Mistrovství ČR amatérů má za sebou 8 závodů. Nyní PRAHA !
     18.6.2008 11:12 - tisková zpráva


FOKUS OPTIK SERIE 08

     Premiérový ročník Mistrovství ČR amatérů má za sebou 8 závodů a získává si popularitu, jak mezi jezdci, tak diváky. Na vysoké úrovni je  zabezpečení závodů a práce pořadatelského týmu. V seriálu se již prezentovalo 192 jezdců., což výrazně předčilo očekávání pořadatelů.  Vysoká technická úroveň závodního pole seriálu překvapuje diváky na každé trati kam přijedeme. Vozy jsou rozděleny do 11 tříd dle obsahu a stupně úprav, včetně veteránů.

     V absolutním pořadí / počítá se dle Berg Cupu v Německu/ zatím neohroženě vládne Aleš Komárek s Mitsubishi Lancer Evo IX /SE+2000/, který jako jediný vyhrál všechny závody seriálu ve své třídě. Ovšem o druhé místo se již svádějí urputné boje. Jedná se o novice Víťu Novotného na kvalitně připravené Škodě Pick up, Eduarda Pateru se silným Subaru Impreza 555, lídra třídy SE1600, Martina Milowského se Saxem, veterána Jiřího Háka na Subaru, Radima Macha na ultralehké Suzuki Swift atd.

      Co se týče tříd, tak někde je situace jasná a již se profilují první Mistři ČR pod ÚAMK.  Např. Aleš Komárek , Radim Mach, Víťa Novotný, Ondra Lorenz, Jiljí Chmelař.
    Naopak tuhé boje slibuje třída SE1600, a to mezi M.Milowským a Radkem Chamolou na Hondě. V SE2000 si titul vybojuje někdo z tria Slováček, Semlbauer, Balík. V E1-2000 je také několik adeptů na titul/ Nešpor, Hank, Choura, Lang/. Velmi kvalitní souboje nabízí nejsilnější třída E1+2000, kde téměř každý závod vyhraje jiný jezdec. K favoritům patří Kotrba, Boura, Patera, Liška, Fencl, Jírovec, Kobrle,Kožmín.
     Samostatnou kapitolou jsou veteráni. Snahou promotéra je dostat na tratě z garáží co nejvíce krásných veteránů, který již měly sloužit  pouze pro výstavní účely. Zářným příkladem je nádherná Alpine 110 jezdce Tomáše Cmírala, či pěkně renovovaná Škoda 100S A2 Jiřího Vovse.
    Ve třináctkách se zřejmě o titul utká Jiří Hanilec se Škodou 120S a Antonín Muzikant se Škodou 130RS. V šestnáctistovkách vévodí Jiljí Chmelař, který se vrátil na tratě po 32 letech opět na voze Morris Cooper. V nejsilnější třídě nad 1600ccm kraluje Ondřej Lorenz s pěkně připraveným Audi Quatrro.


    Závěrem bychom  rádi pozvali všechny příznivce rychlých a krásných automobilů na  závod přímo v Praze dne 19.7.2008 na trati Zbraslav – Točná, který je dlouhý 3,5km. Tímto vracíme tuto krásnou disciplinu na území Prahy po 12letech. Počítá se s účastí minimálně 130 vozů, včetně mnoha klenotů.

Mezi jezdci bude i Roman Skamene, Petr Kotvald, Václav Blahna, Zděnek Halada, Miroslav Adámek, Josef Srnský a mnoho dalších ikon automobilového sportu. Start je u mostu Závodu míru na Zbraslavi a cíl v obci Točná, kde je i depo a  veškeré zázení.

                                               Za  pořadatelský tým Ed Patera

 

 Oficiální stránky :   WWW.EDDA.CZ


 
 
Fotogalerie:   WTCC 2008 v Brně, hrdina obou závodů Al. Zanardi objektivem Jirky Maršíčka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose