www.car.cz
 

Zbraslavský kopec přilákal bohatou jezdeckou účast, výsledky
     24.7.2008 07:44 - tisková zpráva


Bohatá jezdecká účast slibovala hodnotné souboje ve všech třídách včetně veteránů. Přijelo několik výborných jezdců z jiných seriálů a tak některé třídy měly přes 20 jezdců....

V nejslabších veteránech opět vyhrál Antonín Muzikant na Š130Rs, i když novic seriálu Jan Mašek neztrácel moc a byl těsně druhý. Ani Tomáš Drásta neztratil více jak vteřinu a byl třetí, moc jsem mu přál aby Tondu konečně porazil, což je jeho asi životní sen.

V šestnáctkách přibyl již téměř jistému Mistrovi ČR J. Chmelařovi hvězdný soupeř, Petr Krejbich, který si vůz Lada VFTS po mnoha letech rychle osahal a ukázal, že nic nezapoměl ze svého umění!  Bylo z toho první místo. Třetí dojel můj kamarád ze skvělé party N/A2000 /r. 96-98/ Daniel Štangl na pěkné a rychlé Fiestě.

V nejsilnější třídě dominoval opět Ondra Lorenz na Audi před smečkou různých evolucí nádherných vozů BMW a překrásným Datsunem 240Z Petra Mužíka /3.místo/. Druhý byl Martin Švarc na silném BMW 635Csi.

V SE-1400 tentokrát Sukovci Tomášovi Machovi oplatili porážku z Hronova a obsadili 1. a 2. místo /v pořadí syn, otec/. Souboj o čtvrté místo svedli Láďa Rosička a Tonda Eliáš.

V SE-1600 tato trať jasně vyhovovala Hondě Radka Chamoly, který snad poprvé nevyhrál nad Martinem Milowským o setiny. Třetí byl host z Berg Trophy Ladislav Aszoth.

Dvoulitry opanoval berounský jezdec Honza Semlbauer, tentokrát pod dohledem otce a slavného bratra Patrika. Své kvality ukázal opět Jarda Winter a věřím, že u nás nejel naposled. Třetí byl   moravák Michal Slováček.

Vítěze nejsilnějších sériových vozů asi již všichni tušíte, ano Aleš Komárek jasně vyhrál /druhý absolutně/. Druhé místo vybojovala jeho žena Daniela před matadorem Jirkou Hákem.

Pěkně zajel i čtvrtý Jakub Bílek.Škoda poruchy Viktora Kunsta a neúčasti Ivo Holana, který nám alespoň vypomohl organizačně.

V E1-1400 kraluje Radim Mach, ovšem nám zatím neznámý jezdec Martin Paldus  by mu mohl být na kvalitně připraveném Favoritu rovnoceným soupeřem. Třetí byl doubler tohoto vozu Pavel Kopal. Jan Holeček dojel na čtvrtém místě.

V E1-1600 byla opět nejslabší účast. Vyhrál zkušený Petr Kolář z Pegas Teamu před rychlou Hondou Petra Krejsy. Třetí dojel leader třídy Víťa Novotný.

Ve dvoulitrech zvítězil po slabším výkonu v Hronově Kuba Choura, před Milošem Langem, který asi předvedl nejlepší výkon sezóny a třetí byl týmový kolega Kuby, Petr Benedikt. Milan Boháč na špičkovém Renaultu Clio byl těsně čtvrtý před Tomášem Hankem. Škoda lehčí havárie Davida Nešpora.

Nejsilnější třída seriálu měla neskutečných 21jezdců!! Již v tréninku odpadl horký favorit na vítězství Pavel Ulman pro poruchu elektroniky. Boj o vítězství svedli dva místní jezdci Eda Patera a Honza Kotrba, nakonec byl rozdíl pouhých 25setin ve prospěch Subaru.

Třetí místo vybojoval Vláďa Liška, těsně před krásnou Corvette Ondry Fencla. Že na svém ropáku usilovně pracoval, dokázal  Honza Vávra a zajel skvělé páté místo. I Tomáš Smola na svém Leonu zajel velmi dobře a byl šestý.

 

 

                                                    Eduard Patera


 
 
Fotogalerie:   WSBK 2008 v Brně, sobota objektivem Pavla Procházky

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose