www.car.cz
 

Závod na Mohylu míru u Brna o víkendu otevřel vrchařskou sezónu
     6.4.2009 12:27 - tisková zpráva


Za krásného slunečného počasí byla zahájena kopcová sezóna organizovaná International Hill Climb Association (IHA) a to volným mezinárodním závodem M.Rescue – Euro Cup 2009 v Újezdu u Brna na Mohyle Míru. Něco přes 50 jezdců z České republiky, Slovenska a Rakouska prošlo úvodními technickými a administrativními přejímkami a bojovalo hlavně v absolutním pořadí závodu.

Po oba dny si první místo hlídal velmi rychlý Roman Bubla na voze Mitsubishi Lancer Evo VI: „Auto teprve zkoušíme, máme ještě problémy, je postaveno teprve 14 dní. Spokojený samozřejmě jsem s vítězstvím“. V sobotu, i v neděli si s přehledem poradil s Jiřím Špalkem, který zaostal o 3,4 sekundy, respektive o 4,0 sekundy. Přesto výkon a časy druhého jmenovaného na Mitsubishi Lancer Evo IX sklízely obdiv mezi 2000 návštěvníky závodu.

O třetí místo se strhla velká bitva, kde sobotním šťastným byl David Komárek a to opět na dalším špičkovém voze Mitsubishi Lancer Evo X: „S organizací jsme spokojeni, závody probíhaly tak, jak mají. Jelo se mně výborně, úplná paráda. Auto ještě ladíme“. V sobotu se mu povedlo nechat za sebou Marka Rybníčka, jak jinak - na Mitsubishi Lanceru Evo IX, o 0,6 sekundy. V neděli byl třetí Marek Rybníček, který porazil čtvrtého Tomáše Rojku o 1,1 sekundy. Ten startoval na voze Subaru Impreza WRX STi.

V jednotlivých třídách stojí za zmínku sobotní boj Antonína Daniela, tentokrát na voze Honda Civic Type R, s rakouským jezdcem Heimo Hinterhoferem na Renaultu Clio R3 ve třídě S-2000. Rozdíl mezi těmito jezdci byl 3,4 sekundy. Bitvy ve třídě S+2000 byly totožné s absolutním pořadím, jenom bez Romana Bubly. Jiří Špalek kraloval této třídě po oba dny. Ve třídě E1-1600 spolu v neděli sváděli souboj Michal Kretz na nové Hondě Civic VTi a nováček seriálu Vojtěch Staněk na krásném Peugeotu 106.

Staněk v sobotu havaroval, ale v neděli již Kretze porazil o 1,5 sekundy. Třídu E1+2000 ovládl zcela suverénně Roman Bubla, který s výrazným odstupem nechal za sebou druhého Jaroslava Jančíka a třetího Milana Jančíka, oba na voze BMW 130i. Ve formulové třídě E2/C-1400 vyhrál sobotní rodinný souboj Jan Osladil jr., který nechal za sebou svého otce Jana sr. o 2,0 sekundy. V neděli mu tuto prohru otec startující na Deltě II vrátil a nechal svého syna na druhém místě. Ten startoval na voze Formule Konig. Třetí místo obsadil na Formuli MTX Petr Tykal.

Celý víkend probíhal v příjemné a klidné atmosféře, na které má podíl hlavní organizátor akce Maverick Rescue. Závody probíhaly bez jakýchkoliv problémů, doplněné mnoha doprovodnými akcemi, například autogramiádou Petra Kuchaře. Vše naostro vypukne 18. – 19. 4. v Násedlovicích, kde se uskuteční první závod KW Berg-Trophy. Zde budou rozdány první body o titul Mistra Střední Evropy a dle seznamu přihlášených, který čítá již 120 jmen, se máme všichni na co těšit.

Veškeré informace naleznete na webových stránkách www.berg-trophy.cz.

 

PR



 
 
Fotogalerie:   Závody do vrchu v Litvínově - Janově, foto Miloš Jenčík

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose