www.car.cz
 

Marek Rybníček králem víkendového Zámeckého vrchu. Zvítězil o oba dny
     12.5.2009 08:40 - tisková zpráva


Marek Rybníček králem Zámeckého vrchu Dvojnásobného vítězství v absolutním pořadí dosáhl při XXVIII. ročníku Zámeckého vrchu MANN FILTER 2009 domácí Marek Rybníček (Liqui Moly Komvet Racing Team) na voze Mitsubishi Colt EVO 550.

Těmito výsledky se posunul do vedení seriálu mistrovství Střední Evropy – KW Berg Trophy 2009, do něhož se náměšťské závody započítávaly. „Jsem absolutně spokojený, jel jsem maximum, co to šlo. Chci poděkovat celému týmu za přípravu vozu a také manželce a celé rodině za podporu“ sdělil po dekorování nedělního závodu Marek Rybníček. Dařilo se i týmovému kolegovi, Davidu Komárkovi.

Ten startoval se sériovým mitsubishi desáté evoluce ve třídě S nad 2000 ccm s nímž vybojoval v obou závodech deváté místo absolutně a druhý skončil ve třídě. Na Zámeckém vrchu se představili i další jezdci tohoto týmu. Chrudimský Milan Boháč na voze Renault Clio Sport dosáhl v sobotu na čtvrté a v neděli dokonce na druhé místo ve třídě E 1 do 2000 ccm. Pilnou včeličkou byl v sobotu na dvou renaultech jezdec z Hronova, Tomáš Bek.

Se sériovým cliem vyhrál třídu S do 2000 ccm, s upravenou verzí byl ve třídě E1 do 2000 ccm pátý. V nedělním závodě již nestartoval. Na výsledky z předcházejících závodů se podařilo jen částečně navázat dvěma dalším jezdcům týmu. Vojtěch Staněk (Peugeot 106) z Chroustova v sobotu byl spokojen se třetím místem ve třídě E1 do 1600 ccm, v neděli ve druhé tréninkové jízdě mu unikl z motoru olej na trať a tím pro něj závodění skončilo.

Ještě dřívejší konec měl Rostislav Pilař ze Slatiňan (Ford Escort RS 2000), který byl postižen stejnou závadou jako Staněk již v sobotní druhé tréninkové jízdě. Na přání hlavního sponzora Zámeckého vrchu – LIQUI MOLY, předvedl po oba dva dny své mistrovské umění výborný slovenský jezdec Igor Drotár z Prešova. Startoval mimo soutěž na voze Škoda Octavia WRC z dílen stejně dobrého rallyového jezdce Věroslava Cvrčka.

Diváci ocenili jeho jízdu a Igor Drotár byl po zásluze po oba dva dny pořadatelem závodu oceněn cenou za nejlepšího baviče a šoumena závodu. „Moc se mně v Náměšti nad Oslavou líbilo, budu na toto vzpomínat a děkuji všem, kterým se moje jízda líbila“ rozhovořil se na stupních vítězů Igor Drotár.

Tým Liqui Moly Komvet Racing je s výsledky dosaženými v Náměšti nad Oslavou spokojen a snaha o co nejlepší umístění bude pokračovat i v dalších podnicích letošního KW Berg Trophy 2009.

 

 PR


 
 
Fotogalerie:   Zámecký vrch 2009 - KW Berg Trophy objektivem Milana Spurného, www.disty.cz

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose