www.car.cz
 

Miloš Beneš sobotním králem v Ústí nad Orlicí
     30.5.2009 18:21 - Vladimír Rožánek


První jízdu v Ústí nad Orlicí sice vyhrál Dan Michl s Oplem 08/04, ovšem po průjezdu časomírou výlétl mimo trať a ve druhé jízdě již startovat nemohl. Vítězem sobotního klání se tak stal Miloš Beneš s formulí Ralt RT23 F3000, který uhájil náskok před Otakarem Krámským z Jilemnice na Reynardu K09 a bronzový stupínek patřil Jaroslavu Krajčímu ze Slovenska na Lole B02/50 F3000.

To byli také nejlepší jezdci ve skupině E2-3000ccm3. Čtvrtý dojel španěl Palacio s nezvyklým vozem BRC CMO5 a páté místo si vybojoval Dušan Nevěřil s další F3000. Druhý ve skupině C, tedy prototypové divizi, dojel David Kostruh na Normě MF20 Honda a první z cestovních vozů skončil Jaromír Malý na Subaru Impreza Sti, čímž zvítězil ve skupině A+2000ccm3. Do první desítky se umístili ještě Vitver s Lotusem WR9/1, který zvítězil v kategorii E1, Petr Vondrák z Nové Paky na historickém voze Marsch 752 BMW a desítku uzavřel Jaroslav Prášek s dalším historickým skvostem Chevron B42 BMW.

Skupinu SP vyhrál Jiří Los junior s Oplem Astra OPC, když porazil Lukáše Vojáčka a Gábinu Jermanovou. Třídu E1 tedy vyhrál Vladimír Vitver na Lotusu WR9/1, druhý skončil v sobotu Martin Rybníček s Felicií Kit a bronz si zaslouženě odvezl Bohuslav Urban s Fábií Kit. Ve skupině N zvítězil Jiří Voves a skupina A měla pořadí Malý, Samek a Chorvat Sertič. Dvoulitrové formule patřily Editě Práškové na Dallaře F3 a Josef Michl se starší Škodou 130RS dokázal dojet na devatenáctém místě absolutně a zvítězit ve své třídě historiků. Zdenko Baran pak uzavíral první dvacítku na BMW 130i z bývalého seriálu jedničkových BMW.

Při závodech se ovšem pomuchalo i pár plechů a špatně neskončil jen Dan Michl, podobně dopadl Petr Líbal s BMW M3, Petr Vítek s Osellou, nebo Martin Novotný s čerstvě přivezeným Ligierem JS49. Snad se do zítřka podaří některé vozy dát dohromady a zúčastní se dalšího honu na republikové body.


Výsledky závodu naleznete na této adrese:

Výsledky Ústí n/O


Vláďa Rožánek


 
 
Fotogalerie:   Zámecký vrch 2009 - KW Berg Trophy objektivem Milana Spurného, www.disty.cz

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose