www.car.cz
 

Malá Bystřice nedaleko Vsetína očekává rekordních 135 vrchařů
     18.6.2009 22:17 - tisková zpráva


Malá Bystřice nedaleko Vsetína bude centrem dalšího závodu KW Berg-Trophy, který je letos vypsán jako Mistrovství Střední Evropy. Tento závod je zároveň Memoriálem Miroslava Fajkuse a je vypsán i jako Faja Cup 2009. Obec Malá Bystřice leží uprostřed Vsetínských vrchů jižně od údolní přehrady Bystřička v nadmořské výšce 385 -744m.

Katastr obce zaujímá rozlohu 18,32km2 a ve 110 domech žije 340 obyvatel. Nejnižším bodem obce je hladina údolní přehrady Bystřička (část katastru prochází koncem přehrady) a nejvyšším je Prostřední vrch (744m). Turisticky významný je vrch Santov o kterém se zpívá i ve známé valašské lidové písni (Na Santově je kopec, roste tam jalovec). Název obce se v českých a německých pramenech objevuje ve formě z Bystřiček (1629), Na Bystržicžkych (1675), Klein Bystrzytz (1718), Klein Bystrzitz(1751), Klein Bistritz, Bystřička (1782), v místním nářečí Malá Bystřica (malobystřický). Název je odvozen od říčky Bystřice, t.j. říčky prudkým, bystrým tokem.

V seznamu přihlášených je rekordních 135 jezdců, kteří se budou při pátém závodě sezóny, snažit získat co nejvíce bodů. Na startu bude téměř celá absolutní špička seriálu, takže se diváci můžou těšit na Aleše Mlejnka s Opelem Lotus, Marka Rybníčka s rychlým Mitsubishi Colt Evo 550, Michala Novického s Reynardem F3, Miloše Zmeškala s Reynardem F3000, Vladimíra Vitvera s Lotusem WR-9, Romana Bublu s Mitsubishi Lancerem Evo VI, Jiřího Sedláčka s BMW M3 SŠ 09 či Davida Komárka s Mitsubishi Lancerem Evo X: „Těším se, svrbí mně ruce. Myslím, že boje v naší třídě jsou opravdu nářez. Nikdo nemá nic jistého a opravdu se musí jet víc než na 100%. Opravdu je to vyrovnané“.

V jednotlivých třídách patří mezi favority například Josef Dohnálek jr. s Citroenem Saxo, Petr Šrahůlek se Škodou 130 RS, Radovan Táborský s Fiatem 128 A Rally, Jiří Špalek s Mitsubishi Lancerem Evo IX, Martin Zimák s Citroenem Saxo a mnoho další. Ve velmi nabité konkurenci je těžké předem odhadovat vítěze či jezdce na stupních vítězů.
Administrativní a technická přejímka začíná v pátek od 15,00 hodin do 21,00 hodin. Veškeré informace k závodu naleznete na webových stránkách www.berg-trophy.cz

PR 

 

Vzhledem k očekávanému velkému zájmu o start při závodě Hill Climb Days ve Šternberku, započnou přihlášky o týden dříve, a to tento čtvrtek 18. 6. Závod se koná 25. – 26. 7. 2009 na trati Ecce Homo o délce 4700 metrů a to s veškerým zabezpečením jako při závodě Mistrovství Evropy, který se konal minulý víkend. Depo závodu bude u sportovní haly Ecce Homo, zde budou i administrativní a technické přejímky, a bude otevřeno od pátku 16,00 hodin.

Startovné je stanoveno na 1500,- Kč/den z důvodu mnoha poplatků vůči Městskému úřadu Šternberk, pronájmu svodidel do spodní části tratě a kompletního zajištění. Počet jezdců, kteří budou moci startovat, je 150. O náhradnících za pozdě omluvené jezdce rozhodne pořadatel na základě aktuální situace v depu. Přihlášky, informace k závodu a k celému seriálu KW Berg-Trophy naleznete na webových stránkách www.berg-trophy.cz.



 
 
Fotogalerie:   DTM na Lausitzringu 2009 objektivem Pavla Jelínka

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
zvětšit

 
 

© 2008 Webfarm s.r.o. - info@webfarm.cz - ISSN 1803-1692 - rss/xml doudoune canada goose pas cher  canada goose pas cher   canada goose Schweiz  Belstaff Leather Jackets canada goose